Łosoś z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżeczki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pietruszkę, oregano posiekaj, wyciśnij z sok z cytryny.

Krok 2

Pietruszkę, bazylię, musztardę, sok z cytryny i sól utrzyj, tak aby powstał sos.

Krok 3

Następnie maczaj w nim umyte i osuszone filety.

Krok 4

Obłóż je cienkimi plastrami boczku i piecz 16 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Łosoś z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Łosoś z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Łosoś z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Łosoś z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Łosoś z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Łosoś z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Łosoś z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Łosoś z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Proste sajgonki
czas przygotowania
44 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej