
Składniki
100 gramów
null
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pietruszkę, oregano posiekaj, wyciśnij z sok z cytryny.
Krok 2
Pietruszkę, bazylię, musztardę, sok z cytryny i sól utrzyj, tak aby powstał sos.
Krok 3
Następnie maczaj w nim umyte i osuszone filety.
Krok 4
Obłóż je cienkimi plastrami boczku i piecz 16 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej