
Składniki
100 gramów
null
1 sztuka
2 łyżki
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pietruszkę, oregano posiekaj, wyciśnij z sok z cytryny.
Krok 2
Pietruszkę, bazylię, musztardę, sok z cytryny i sól utrzyj, tak aby powstał sos.
Krok 3
Następnie maczaj w nim umyte i osuszone filety.
Krok 4
Obłóż je cienkimi plastrami boczku i piecz 16 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej