Łosoś z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Łosoś z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

1 sztuka

2 łyżki

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżeczki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pietruszkę, oregano posiekaj, wyciśnij z sok z cytryny.

Krok 2

Pietruszkę, bazylię, musztardę, sok z cytryny i sól utrzyj, tak aby powstał sos.

Krok 3

Następnie maczaj w nim umyte i osuszone filety.

Krok 4

Obłóż je cienkimi plastrami boczku i piecz 16 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Łosoś z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Łosoś z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Łosoś z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Łosoś z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Łosoś z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Łosoś z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Łosoś z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej