Lukrowane gąski

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

101

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

kruche ciasto:

15 dekagramów

3 dekagramy

8 dekagramów

1 sztuka

biszkopt z kremem:

4 sztuki

28 dekagramów

10 dekagramów

2 dekagramy

1 łyżeczka

2 dekagramy

10 dekagramów

1 łyżka

1 opakowanie

5 łyżek

25 dekagramów

50 dekagramów

50 dekagramów

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników i 2 łyżek zimnej wody zagnieść kruche ciasto, zawinąć w folię i schłodzić. Wylepić spód tortownicy, piec 15 minut w temp. 200C. Marcepan zagnieść z cukrem pudrem.

Krok 2

Białka, 15 dag cukru i cukier waniliowy ubić. Dodać żółtka, całą mąkę, kakao i proszek do pieczenia.

Krok 3

Piec 10 minut w temp. 200C.

Krok 4

Pokroić w paski.

Krok 5

Mascarpone, twaróg, resztę cukru i likier wymieszać.

Krok 6

Śmietanę ubić, 20 dag dodać do kremu serowego, wrzucić morelę.

Krok 7

Posmarować paski ciasta, 1 zwinąć w rulon, ustawić po środku kruchego spodu, owijać pozostałymi paskami.

Krok 8

Marcepan rozwałkować, wyciąć z niego kwiatki.

Krok 9

Cały tort posmarować resztą bitej śmietany, wstawić na 3 godziny do lodówki.

Krok 10

Udekorować kwiatkami i zajączkami z marcepana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lukrowane gąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lukrowane gąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lukrowane gąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lukrowane gąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lukrowane gąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lukrowane gąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lukrowane gąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej