Makaron gryczany na mleku z rodzynkami i pomarańczą
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
75 gramów
1 szklanka
1 łyżka
1.5 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Makaron ugotuj na mleku (cały czas mieszając) z dodatkiem siemienia lnianego. Do mleka możesz dodać troszkę wody.

Krok 2
Pod koniec gotowania dodaj rodzynki. Podawaj z cząstkami pomarańczy.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, cynku, witaminy B1, witaminy B2, witaminy C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej