Makaron gryczany na mleku z rodzynkami i pomarańczą

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 szklanka

75 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na mleku (cały czas mieszając) z dodatkiem siemienia lnianego. Do mleka możesz dodać troszkę wody.

Makaron gryczany na mleku z rodzynkami i pomarańczą - Krok 1

Krok 2

Pod koniec gotowania dodaj rodzynki. Podawaj z cząstkami pomarańczy.

Makaron gryczany na mleku z rodzynkami i pomarańczą - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, cynku, witaminy B1, witaminy B2, witaminy C.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej