Makaron z masłem i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z masłem i parmezanem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1

3

350 gramów

1 sztuka

1 pęczek

100 mililitrów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w wodzie z kostką Knorr. Odcedź.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle, dodaj posiekaną natkę z zalej białym winem. Gotuj do momentu odparowania płynu.

Krok 3

Makaron wymieszaj na patelni cebulą i natką, przesmaż chwilę, dodaj parmezan i wymieszaj. Podawaj udekorowany listkami natki pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej