
Składniki
1
3
350 gramów
1 sztuka
1 pęczek
100 mililitrów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w wodzie z kostką Knorr. Odcedź.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle, dodaj posiekaną natkę z zalej białym winem. Gotuj do momentu odparowania płynu.
Krok 3
Makaron wymieszaj na patelni cebulą i natką, przesmaż chwilę, dodaj parmezan i wymieszaj. Podawaj udekorowany listkami natki pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej