Makaron z masłem i parmezanem

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

61

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

50 gramów

3

1

1 pęczek

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w wodzie z kostką Knorr. Odcedź.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle, dodaj posiekaną natkę z zalej białym winem. Gotuj do momentu odparowania płynu.

Krok 3

Makaron wymieszaj na patelni cebulą i natką, przesmaż chwilę, dodaj parmezan i wymieszaj. Podawaj udekorowany listkami natki pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z masłem i parmezanem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej