
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
2 łyżeczki
2 szczypty
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Krok 2
Na patelni podsmażyć cebulę.
Krok 3
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do cebuli.
Krok 4
Dodać serek topiony.
Krok 5
Doprawić przyprawą do smaku.
Krok 6
Dodać śmietanę.
Krok 7
Makaron polać sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej