Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym

Autor: Ewelina Łuszcz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

2 łyżeczki

2 szczypty

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

Krok 2

Na patelni podsmażyć cebulę.

Krok 3

Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do cebuli.

Krok 4

Dodać serek topiony.

Krok 5

Doprawić przyprawą do smaku.

Krok 6

Dodać śmietanę.

Krok 7

Makaron polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Chevapchichi z ajvarem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej