Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym

Autor: Ewelina Łuszcz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

Krok 2

Na patelni podsmażyć cebulę.

Krok 3

Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do cebuli.

Krok 4

Dodać serek topiony.

Krok 5

Doprawić przyprawą do smaku.

Krok 6

Dodać śmietanę.

Krok 7

Makaron polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem śmietanowo-czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
16 osób ogląda przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej