
Składniki
1 opakowanie
330 mililitrów
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku zeszklić na maśle ząbek czosnku i pól cebuli dodać siekany zamrożony szpinak ( wcześniej połamany na małe kawałki) i dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gdy wszystkie składniki się połączą, odstawić z ognia.
Krok 2
Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie - al dente.
Krok 3
Na dużej patelni (ja robię to w woku) na łyżce masła podsmażyć pozostałą cebulę i czosnek dodać śmietanę i wcześniej przygotowany szpinak. Sos doprawić solą i pieprzem oraz kostką czosnkową Knorr. Dodać makaron, dokładnie wymieszać a na końcu posypać parmezanem.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej