Makaron ze szpinakiem i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i parmezanem

Autor: ewefie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

330 mililitrów

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zeszklić na maśle ząbek czosnku i pól cebuli dodać siekany zamrożony szpinak ( wcześniej połamany na małe kawałki) i dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gdy wszystkie składniki się połączą, odstawić z ognia.

Krok 2

Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie - al dente.

Krok 3

Na dużej patelni (ja robię to w woku) na łyżce masła podsmażyć pozostałą cebulę i czosnek dodać śmietanę i wcześniej przygotowany szpinak. Sos doprawić solą i pieprzem oraz kostką czosnkową Knorr. Dodać makaron, dokładnie wymieszać a na końcu posypać parmezanem.

ewefie

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej