
Składniki
1 opakowanie
330 mililitrów
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku zeszklić na maśle ząbek czosnku i pól cebuli dodać siekany zamrożony szpinak ( wcześniej połamany na małe kawałki) i dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gdy wszystkie składniki się połączą, odstawić z ognia.
Krok 2
Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie - al dente.
Krok 3
Na dużej patelni (ja robię to w woku) na łyżce masła podsmażyć pozostałą cebulę i czosnek dodać śmietanę i wcześniej przygotowany szpinak. Sos doprawić solą i pieprzem oraz kostką czosnkową Knorr. Dodać makaron, dokładnie wymieszać a na końcu posypać parmezanem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej