Makaron ze szpinakiem i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i parmezanem

Autor: ewefie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

330 mililitrów

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zeszklić na maśle ząbek czosnku i pól cebuli dodać siekany zamrożony szpinak ( wcześniej połamany na małe kawałki) i dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gdy wszystkie składniki się połączą, odstawić z ognia.

Krok 2

Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie - al dente.

Krok 3

Na dużej patelni (ja robię to w woku) na łyżce masła podsmażyć pozostałą cebulę i czosnek dodać śmietanę i wcześniej przygotowany szpinak. Sos doprawić solą i pieprzem oraz kostką czosnkową Knorr. Dodać makaron, dokładnie wymieszać a na końcu posypać parmezanem.

ewefie

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej