Makaron ze szpinakiem i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i parmezanem

Autor: ewefie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

330 mililitrów

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zeszklić na maśle ząbek czosnku i pól cebuli dodać siekany zamrożony szpinak ( wcześniej połamany na małe kawałki) i dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gdy wszystkie składniki się połączą, odstawić z ognia.

Krok 2

Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie - al dente.

Krok 3

Na dużej patelni (ja robię to w woku) na łyżce masła podsmażyć pozostałą cebulę i czosnek dodać śmietanę i wcześniej przygotowany szpinak. Sos doprawić solą i pieprzem oraz kostką czosnkową Knorr. Dodać makaron, dokładnie wymieszać a na końcu posypać parmezanem.

ewefie

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Holenderska zapiekanka
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej