Makaron ze szpinakiem i parmezanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron ze szpinakiem i parmezanem

Autor: ewefie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

330 mililitrów

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zeszklić na maśle ząbek czosnku i pól cebuli dodać siekany zamrożony szpinak ( wcześniej połamany na małe kawałki) i dodać Bulion na włoszczyźnie Knorr. Gdy wszystkie składniki się połączą, odstawić z ognia.

Krok 2

Ugotować makaron w lekko osolonej wodzie - al dente.

Krok 3

Na dużej patelni (ja robię to w woku) na łyżce masła podsmażyć pozostałą cebulę i czosnek dodać śmietanę i wcześniej przygotowany szpinak. Sos doprawić solą i pieprzem oraz kostką czosnkową Knorr. Dodać makaron, dokładnie wymieszać a na końcu posypać parmezanem.

ewefie

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron ze szpinakiem i parmezanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej