Maliny w bezach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Maliny w bezach

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szklanka

1 opakowanie

0.3 litra

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno i powoli dodawać cukier. Ubijać do jego rozpuszczenia.

Krok 2

Blachę natłuścić Kasią i szprycą formować krążki o średnicy ok. 4 cm.

Krok 3

Piec w 100 stopniach, przy lekko otworzonych drzwiczkach piekarnika ok. 1,5 do 2 godzin.

Krok 4

Śmietanę ubić z fixem i cukrem pudrem.

Krok 5

Na każdym wystudzonym bezowym krążku wkładać po łyżce śmietany, a w koło układać maliny całość przykryć drugim krążkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej