Maliny w bezach

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szklanka

1 opakowanie

0.3 litra

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno i powoli dodawać cukier. Ubijać do jego rozpuszczenia.

Krok 2

Blachę natłuścić Kasią i szprycą formować krążki o średnicy ok. 4 cm.

Krok 3

Piec w 100 stopniach, przy lekko otworzonych drzwiczkach piekarnika ok. 1,5 do 2 godzin.

Krok 4

Śmietanę ubić z fixem i cukrem pudrem.

Krok 5

Na każdym wystudzonym bezowym krążku wkładać po łyżce śmietany, a w koło układać maliny całość przykryć drugim krążkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej