Maliny w bezach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Maliny w bezach

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szklanka

1 opakowanie

0.3 litra

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno i powoli dodawać cukier. Ubijać do jego rozpuszczenia.

Krok 2

Blachę natłuścić Kasią i szprycą formować krążki o średnicy ok. 4 cm.

Krok 3

Piec w 100 stopniach, przy lekko otworzonych drzwiczkach piekarnika ok. 1,5 do 2 godzin.

Krok 4

Śmietanę ubić z fixem i cukrem pudrem.

Krok 5

Na każdym wystudzonym bezowym krążku wkładać po łyżce śmietany, a w koło układać maliny całość przykryć drugim krążkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Maliny w bezach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej