
Składniki
0.5 szklanki
1 szklanka
1 opakowanie
0.3 litra
1 opakowanie
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić na sztywno i powoli dodawać cukier. Ubijać do jego rozpuszczenia.
Krok 2
Blachę natłuścić Kasią i szprycą formować krążki o średnicy ok. 4 cm.
Krok 3
Piec w 100 stopniach, przy lekko otworzonych drzwiczkach piekarnika ok. 1,5 do 2 godzin.
Krok 4
Śmietanę ubić z fixem i cukrem pudrem.
Krok 5
Na każdym wystudzonym bezowym krążku wkładać po łyżce śmietany, a w koło układać maliny całość przykryć drugim krążkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej