
Składniki
0.5 szklanki
1 szklanka
1 opakowanie
0.3 litra
1 opakowanie
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić na sztywno i powoli dodawać cukier. Ubijać do jego rozpuszczenia.
Krok 2
Blachę natłuścić Kasią i szprycą formować krążki o średnicy ok. 4 cm.
Krok 3
Piec w 100 stopniach, przy lekko otworzonych drzwiczkach piekarnika ok. 1,5 do 2 godzin.
Krok 4
Śmietanę ubić z fixem i cukrem pudrem.
Krok 5
Na każdym wystudzonym bezowym krążku wkładać po łyżce śmietany, a w koło układać maliny całość przykryć drugim krążkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej