
Składniki
0.5 szklanki
1 szklanka
1 opakowanie
0.3 litra
1 opakowanie
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białka ubić na sztywno i powoli dodawać cukier. Ubijać do jego rozpuszczenia.
Krok 2
Blachę natłuścić Kasią i szprycą formować krążki o średnicy ok. 4 cm.
Krok 3
Piec w 100 stopniach, przy lekko otworzonych drzwiczkach piekarnika ok. 1,5 do 2 godzin.
Krok 4
Śmietanę ubić z fixem i cukrem pudrem.
Krok 5
Na każdym wystudzonym bezowym krążku wkładać po łyżce śmietany, a w koło układać maliny całość przykryć drugim krążkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























