Mango chutney przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mango chutney

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 kilogram

175 gramów

2 sztuki

125 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz i pokrój w kostkę Włóż do rondla i dolej 1 szklankę wody. Zagotuj.

Krok 2

Następnie dodaj cukier, gotuj do chwili gdy mango będzie miało konsystencję dżemu

Krok 3

Zmiksuj imbir, czosnek i rodzynki po czym przypraw i dokładnie wymieszaj. Dodaj do mango.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej