
Składniki
null
1 kilogram
175 gramów
2 sztuki
125 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
500 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango obierz i pokrój w kostkę Włóż do rondla i dolej 1 szklankę wody. Zagotuj.
Krok 2
Następnie dodaj cukier, gotuj do chwili gdy mango będzie miało konsystencję dżemu
Krok 3
Zmiksuj imbir, czosnek i rodzynki po czym przypraw i dokładnie wymieszaj. Dodaj do mango.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej