Składniki
null
1 kilogram
175 gramów
2 sztuki
125 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
500 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango obierz i pokrój w kostkę Włóż do rondla i dolej 1 szklankę wody. Zagotuj.
Krok 2
Następnie dodaj cukier, gotuj do chwili gdy mango będzie miało konsystencję dżemu
Krok 3
Zmiksuj imbir, czosnek i rodzynki po czym przypraw i dokładnie wymieszaj. Dodaj do mango.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej