Mango chutney

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 kilogram

175 gramów

2 sztuki

125 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz i pokrój w kostkę Włóż do rondla i dolej 1 szklankę wody. Zagotuj.

Krok 2

Następnie dodaj cukier, gotuj do chwili gdy mango będzie miało konsystencję dżemu

Krok 3

Zmiksuj imbir, czosnek i rodzynki po czym przypraw i dokładnie wymieszaj. Dodaj do mango.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mango chutney - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Leczo z kabaczka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej