Marchewka z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka z żółtym serem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew umyj, obierz i pokrój na równe kawałki.

Krok 2

Zetrzyj ser żółty na tarce.

Krok 3

Marchew włóż do naczynia żaroodpornego i posyp serem. Zapiekaj przez kilkanaście minut - do momentu, gdy marchewka zrobi się miękka.

Krok 4

Jogurtu naturalnego dopraw skruszoną Mini kostkę Pietruszka Knorr i polej zapieczone marchewki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej