
Składniki
4 sztuki
3 sztuki
3 sztuki
5 sztuk
200 mililitrów
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
3 ziarna
5 ziaren
1 szczypta
50 mililitrów
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gicze cielęce umyj, osusz i oprósz odrobiną soli oraz czarnego pieprzu. Obsmaż je w garnku na rozgrzanej oliwie.

Krok 2
Cebule pokrój w piórka, marchew zetrzyj na tarce i dodaj do mięsa. Smaż całość przez chwilę, po czym dodaj przyprawy i posiekane zioła.

Krok 3
Pomidory pokrój w kostkę i dołóż do reszty składników w garnku. Następnie podlej całość czerwonym winem. Mięso duś pod przykryciem około 40 minut, po czym dolej szklankę wody i duś kolejne 40 minut - do momentu, kiedy mięso zmięknie.

Krok 4
Sos do pieczeni jasny Knorr wymieszaj z 200 mililitrami wody, dodaj do wywaru i doprowadź do wrzenia. Całość gotuj jeszcze 5 minut.


Dobra rada:
Podawaj z ziemniaczanym puree.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ossobuco - gicz cielęca
Gicze cielęce umyj, osusz i oprósz odrobiną soli oraz czarnego pieprzu. Obsmaż je w garnku na rozgrzanej oliwie.