Ossobuco - gicz cielęca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ossobuco - gicz cielęca

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

92 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

136 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

5 sztuk

200 mililitrów

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 ziarna

5 ziaren

1 szczypta

50 mililitrów

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gicze cielęce umyj, osusz i oprósz odrobiną soli oraz czarnego pieprzu. Obsmaż je w garnku na rozgrzanej oliwie.

Ossobuco - gicz cielęca - Krok 1

Krok 2

Cebule pokrój w piórka, marchew zetrzyj na tarce i dodaj do mięsa. Smaż całość przez chwilę, po czym dodaj przyprawy i posiekane zioła.

Ossobuco - gicz cielęca - Krok 2

Krok 3

Pomidory pokrój w kostkę i dołóż do reszty składników w garnku. Następnie podlej całość czerwonym winem. Mięso duś pod przykryciem około 40 minut, po czym dolej szklankę wody i duś kolejne 40 minut - do momentu, kiedy mięso zmięknie.

Ossobuco - gicz cielęca - Krok 3

Krok 4

Sos do pieczeni jasny Knorr wymieszaj z 200 mililitrami wody, dodaj do wywaru i doprowadź do wrzenia. Całość gotuj jeszcze 5 minut.

Ossobuco - gicz cielęca - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z ziemniaczanym puree.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ossobuco - gicz cielęca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ossobuco - gicz cielęca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ossobuco - gicz cielęca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ossobuco - gicz cielęca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ossobuco - gicz cielęca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ossobuco - gicz cielęca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ossobuco - gicz cielęca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ossobuco - gicz cielęca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej