Marchewkowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewkowa zupa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 0,5 litra wody i rozpuść w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 2

Marchewki po obraniu i umyciu zetrzyj na grubej tarce jarzynowej.

Krok 4

Śmietanę rozprowadź z 2 łyżkami gorącej zupy i wlej do garnka. Po zagotowaniu podawaj. Do zupy nie dodawaj dodatkowo innych przypraw.

Krok 3

Startą marchewkę dodaj do rosołu i gotuj do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej