Marchewkowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewkowa zupa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 0,5 litra wody i rozpuść w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 2

Marchewki po obraniu i umyciu zetrzyj na grubej tarce jarzynowej.

Krok 4

Śmietanę rozprowadź z 2 łyżkami gorącej zupy i wlej do garnka. Po zagotowaniu podawaj. Do zupy nie dodawaj dodatkowo innych przypraw.

Krok 3

Startą marchewkę dodaj do rosołu i gotuj do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej