Marchewkowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewkowa zupa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 0,5 litra wody i rozpuść w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 2

Marchewki po obraniu i umyciu zetrzyj na grubej tarce jarzynowej.

Krok 4

Śmietanę rozprowadź z 2 łyżkami gorącej zupy i wlej do garnka. Po zagotowaniu podawaj. Do zupy nie dodawaj dodatkowo innych przypraw.

Krok 3

Startą marchewkę dodaj do rosołu i gotuj do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej