Marchewkowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewkowa zupa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

31 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 0,5 litra wody i rozpuść w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 2

Marchewki po obraniu i umyciu zetrzyj na grubej tarce jarzynowej.

Krok 4

Śmietanę rozprowadź z 2 łyżkami gorącej zupy i wlej do garnka. Po zagotowaniu podawaj. Do zupy nie dodawaj dodatkowo innych przypraw.

Krok 3

Startą marchewkę dodaj do rosołu i gotuj do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
35 osób ogląda przepis:
Klopsy z mozzarellą
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej