Marchewkowa zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Marchewkowa zupa

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

31 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 0,5 litra wody i rozpuść w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr.

Krok 2

Marchewki po obraniu i umyciu zetrzyj na grubej tarce jarzynowej.

Krok 4

Śmietanę rozprowadź z 2 łyżkami gorącej zupy i wlej do garnka. Po zagotowaniu podawaj. Do zupy nie dodawaj dodatkowo innych przypraw.

Krok 3

Startą marchewkę dodaj do rosołu i gotuj do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewkowa zupa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sernik Królewski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej