Marmurkowe babeczki z bitą śmietaną i owocami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

2 sztuki

10 dekagramów

2 łyżki

1 opakowanie

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i przesiać przez sito.

Krok 2

Dodać pokrojoną w kostkę Kasię i posiekać nożem.

Krok 3

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać do Kasi i zagnieść ciasto.

Krok 4

Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć ciasto do lodówki na 1 godzinę.

Krok 5

Schłodzone ciasto pokroić na kawałki, posypać kakao i delikatnie zlepić.

Krok 6

Ciasto cienko rozwałkować i wylepić nim foremki wcześniej wysmarowane Kasią.

Krok 7

Piec około 20 minut w 180'C.

Krok 8

Czekoladę stopić w kąpieli wodnej i ostudzić.

Krok 9

Śmietankę ubić na sztywno z cukrem.

Krok 10

Na gotowe babeczki nałożyć słodką śmietanę i udekorować owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marmurkowe babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marmurkowe babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marmurkowe babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marmurkowe babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marmurkowe babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marmurkowe babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marmurkowe babeczki z bitą śmietaną i owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej