Medaliony wołowe z grilla z pieprzem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Medaliony wołowe z grilla z pieprzem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
54 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

6 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i upiecz w piekarniku nagrzanym na 160 C. Piecz przez 40 minut. Po tym czasie przekrój ziemniaki na pół, dopraw według uznania, posmaruj masłem i połóż na wierz koperek.

Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - Krok 1

Krok 2

W tym czasie wołowinę usmaż na patelni lub grillu po 3-4 minuty z każdej strony lub dłużej jeśli wolisz. Dopraw szczyptą przyprawy do mięs Knorr.

Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - Krok 2

Krok 3

Wołowinę podawaj z pieczonymi ziemniakami i sosem Hellmann's Green Pepper.

Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do tak przygotowanej wołowiny doskonale pasuje gotowana fasolka szparowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Medaliony wołowe z grilla z pieprzem Medaliony wołowe z grilla z pieprzem

Polędwica wołowa to smaczne i delikatne mięso, które świetnie nadaje się do przygotowania medalionów z grilla. Wybierając je, zwróć uwagę na niteczki tłuszczu, które powinny przecinać wołowinę. W procesie pieczenia wytopią się i sprawią, że mięso będzie bardziej soczyste. Aby przygotować medaliony, wystarczy smażyć je z każdej strony przez kilka minut – w zależności od tego, czy lubisz dobrze wysmażone, czy też bardziej krwiste steki, odpowiednio wcześnie zabierz je z grilla lub patelni. Jako dodatek dobrze skomponują się z nimi ziemniaki pieczone w mundurkach. W takiej wersji, nie tylko unikasz ich obierania, ale także masz pewność, że podczas pieczenia nie rozpadną się i będą się dobrze prezentować. Po wyciągnięciu z piekarnika, podawaj je przecięte na pół, z dodatkiem koperku. Możesz doprawić ziemniaki także innymi ulubionymi przyprawami, dzięki czemu zyskają oryginalny smak. Danie serwuj z gotowaną fasolką oraz sosem pieprzowym. Koniecznie wypróbuj i podziel się z nami wrażeniami!