
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
4 sztuki
6 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i upiecz w piekarniku nagrzanym na 160 C. Piecz przez 40 minut. Po tym czasie przekrój ziemniaki na pół, dopraw według uznania, posmaruj masłem i połóż na wierz koperek.

Krok 2
W tym czasie wołowinę usmaż na patelni lub grillu po 3-4 minuty z każdej strony lub dłużej jeśli wolisz. Dopraw szczyptą przyprawy do mięs Knorr.

Krok 3
Wołowinę podawaj z pieczonymi ziemniakami i sosem Hellmann's Green Pepper.


Dobra rada:
Do tak przygotowanej wołowiny doskonale pasuje gotowana fasolka szparowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Medaliony wołowe z grilla z pieprzem
Polędwica wołowa to smaczne i delikatne mięso, które świetnie nadaje się do przygotowania medalionów z grilla. Wybierając je, zwróć uwagę na niteczki tłuszczu, które powinny przecinać wołowinę. W procesie pieczenia wytopią się i sprawią, że mięso będzie bardziej soczyste. Aby przygotować medaliony, wystarczy smażyć je z każdej strony przez kilka minut – w zależności od tego, czy lubisz dobrze wysmażone, czy też bardziej krwiste steki, odpowiednio wcześnie zabierz je z grilla lub patelni. Jako dodatek dobrze skomponują się z nimi ziemniaki pieczone w mundurkach. W takiej wersji, nie tylko unikasz ich obierania, ale także masz pewność, że podczas pieczenia nie rozpadną się i będą się dobrze prezentować. Po wyciągnięciu z piekarnika, podawaj je przecięte na pół, z dodatkiem koperku. Możesz doprawić ziemniaki także innymi ulubionymi przyprawami, dzięki czemu zyskają oryginalny smak. Danie serwuj z gotowaną fasolką oraz sosem pieprzowym. Koniecznie wypróbuj i podziel się z nami wrażeniami!