
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
4 sztuki
6 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj i upiecz w piekarniku nagrzanym na 160 C. Piecz przez 40 minut. Po tym czasie przekrój ziemniaki na pół, dopraw według uznania, posmaruj masłem i połóż na wierz koperek.

Krok 2
W tym czasie wołowinę usmaż na patelni lub grillu po 3-4 minuty z każdej strony lub dłużej jeśli wolisz. Dopraw szczyptą przyprawy do mięs Knorr.

Krok 3
Wołowinę podawaj z pieczonymi ziemniakami i sosem Hellmann's Green Pepper.


Dobra rada:
Do tak przygotowanej wołowiny doskonale pasuje gotowana fasolka szparowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Medaliony wołowe z grilla z pieprzem
Polędwica wołowa to smaczne i delikatne mięso, które świetnie nadaje się do przygotowania medalionów z grilla. Wybierając je, zwróć uwagę na niteczki tłuszczu, które powinny przecinać wołowinę. W procesie pieczenia wytopią się i sprawią, że mięso będzie bardziej soczyste. Aby przygotować medaliony, wystarczy smażyć je z każdej strony przez kilka minut – w zależności od tego, czy lubisz dobrze wysmażone, czy też bardziej krwiste steki, odpowiednio wcześnie zabierz je z grilla lub patelni. Jako dodatek dobrze skomponują się z nimi ziemniaki pieczone w mundurkach. W takiej wersji, nie tylko unikasz ich obierania, ale także masz pewność, że podczas pieczenia nie rozpadną się i będą się dobrze prezentować. Po wyciągnięciu z piekarnika, podawaj je przecięte na pół, z dodatkiem koperku. Możesz doprawić ziemniaki także innymi ulubionymi przyprawami, dzięki czemu zyskają oryginalny smak. Danie serwuj z gotowaną fasolką oraz sosem pieprzowym. Koniecznie wypróbuj i podziel się z nami wrażeniami!