Medaliony wołowe z grilla z pieprzem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Medaliony wołowe z grilla z pieprzem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

54 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

6 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i upiecz w piekarniku nagrzanym na 160 C. Piecz przez 40 minut. Po tym czasie przekrój ziemniaki na pół, dopraw według uznania, posmaruj masłem i połóż na wierz koperek.

Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - Krok 1

Krok 2

W tym czasie wołowinę usmaż na patelni lub grillu po 3-4 minuty z każdej strony lub dłużej jeśli wolisz. Dopraw szczyptą przyprawy do mięs Knorr.

Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - Krok 2

Krok 3

Wołowinę podawaj z pieczonymi ziemniakami i sosem Hellmann's Green Pepper.

Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do tak przygotowanej wołowiny doskonale pasuje gotowana fasolka szparowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony wołowe z grilla z pieprzem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Medaliony wołowe z grilla z pieprzem Medaliony wołowe z grilla z pieprzem

Polędwica wołowa to smaczne i delikatne mięso, które świetnie nadaje się do przygotowania medalionów z grilla. Wybierając je, zwróć uwagę na niteczki tłuszczu, które powinny przecinać wołowinę. W procesie pieczenia wytopią się i sprawią, że mięso będzie bardziej soczyste. Aby przygotować medaliony, wystarczy smażyć je z każdej strony przez kilka minut – w zależności od tego, czy lubisz dobrze wysmażone, czy też bardziej krwiste steki, odpowiednio wcześnie zabierz je z grilla lub patelni. Jako dodatek dobrze skomponują się z nimi ziemniaki pieczone w mundurkach. W takiej wersji, nie tylko unikasz ich obierania, ale także masz pewność, że podczas pieczenia nie rozpadną się i będą się dobrze prezentować. Po wyciągnięciu z piekarnika, podawaj je przecięte na pół, z dodatkiem koperku. Możesz doprawić ziemniaki także innymi ulubionymi przyprawami, dzięki czemu zyskają oryginalny smak. Danie serwuj z gotowaną fasolką oraz sosem pieprzowym. Koniecznie wypróbuj i podziel się z nami wrażeniami!