
Składniki
2 szczypty
4 łyżki
2 sztuki
4 szczypty
200 mililitrów
1 opakowanie
5 łyżek
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Panierkę z fixu Nugegetsy mieszamy w misce z bułka tartą, będziemy w niej panierować medaliony z indyka
Krok 2
Mięso z indyka kroimy w plastry, rozbijamy i formujemy je w kształt medalionów. W miseczce przygotowujemy mieszankę jajek z mlekiem, solą i pieprzem, rozbijamy całość za pomocą widelca.
Krok 3
Każdy kawałek indyka moczymy w jajecznej masie, nastepnie w panierce i smażymy na oleju na rumiano. Medaliony podajemy z surówką z marchewki i podsmażanymi kartoflami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej