Medaliony z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Medaliony z indyka

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

4 szczypty

2 szczypty

4 łyżki

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Panierkę z fixu Nugegetsy mieszamy w misce z bułka tartą, będziemy w niej panierować medaliony z indyka

Krok 2

Mięso z indyka kroimy w plastry, rozbijamy i formujemy je w kształt medalionów. W miseczce przygotowujemy mieszankę jajek z mlekiem, solą i pieprzem, rozbijamy całość za pomocą widelca.

Krok 3

Każdy kawałek indyka moczymy w jajecznej masie, nastepnie w panierce i smażymy na oleju na rumiano. Medaliony podajemy z surówką z marchewki i podsmażanymi kartoflami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej