Dodaj do ksiązki kucharskiej Medaliony z indyka

Medaliony z indyka

Drukuj Pobierz PDF
30 minut 3 osób łatwe Autor: Piotrek

Medaliony z indyka - składniki:

  • mięso z indyka - 500 gramów
  • jajko - 2 sztuki
  • mleko - 200 mililitrów
  • sól - 4 szczypty

Medaliony z indyka - Sposób przygotowania:

  1. Panierkę z fixu Nugegetsy mieszamy w misce z bułka tartą, będziemy w niej panierować medaliony z indyka
  2. Mięso z indyka kroimy w plastry, rozbijamy i formujemy je w kształt medalionów. W miseczce przygotowujemy mieszankę jajek z mlekiem, solą i pieprzem, rozbijamy całość za pomocą widelca.
  3. Każdy kawałek indyka moczymy w jajecznej masie, nastepnie w panierce i smażymy na oleju na rumiano. Medaliony podajemy z surówką z marchewki i podsmażanymi kartoflami.
Dodaj do książki kucharskiej

MEDALIONY Z INDYKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Panierkę z fixu Nugegetsy mieszamy w misce z bułka tartą, będziemy w niej panierować medaliony z indyka

2

Mięso z indyka kroimy w plastry, rozbijamy i formujemy je w kształt medalionów. W miseczce przygotowujemy mieszankę jajek z mlekiem, solą i pieprzem, rozbijamy całość za pomocą widelca.

3

Każdy kawałek indyka moczymy w jajecznej masie, nastepnie w panierce i smażymy na oleju na rumiano. Medaliony podajemy z surówką z marchewki i podsmażanymi kartoflami.

  • 4
  • PRZEPISY Z PRODUKTEM

    FIX NUGGETSY Z SOSEM TYSIĄCA WYSP

    Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp
    Zobacz przepisy
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE PRZEBOJE. ŁOSOŚ W GALARECIE.

    Na naszym, pięknie nakrytym, stole świąteczny zazwyczaj pojawia się jakieś danie z ryb. ...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Kapuśniak z boczkiem i kiełbasą, Owocowo-ziołowa sałatka serowa, zupa w chlebie, zapiekanki warzywne, Udka, Placuszki z cukinii, Naleśniki chińskie - VIDEO, Sos czosnkowy , Zupa ogórkowa - VIDEO, Lody czekoladowe z rurkami waflowymi "Robot", Grillowane steki z karkówki z ziołami i musztardą, Przepis z zapiekanki z ziemniaków, Zupa grochowa, Przekąski, Soczyste i chrupiące udka pieczone , Przepis z zu szparagowa, Sałatka szpinakowa podana na placuszkach z cukinii z dipem, Ratatui a’la Gousto, Przepis z mieso boczek, łopatka, Zapiekane żeberka z musztardą i rozmarynem, Szaszłyki z mięsa mielonego, Przepis z wieprzowina po seczuańsku, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Przepis z pieczen wolowa z piekarnika -, Placki ziemniaczane, Przepis z zupa krem z brokułami, Zapiekanka z jajek i szpinaku, Potrawy wielkanocne, Przepis z sosy z gotowanego mięsa, Sałatki, Polędwiczki wieprzowe z chrupiącą skórką - VIDEO , Zapiekane ziemniaki majerankiem, Zapiekane wegetariańskie gołąbki z kapustą pekińską, Przepis z zupa z młodych buraczków, Serowa zapiekanka z brokułami, Zapiekanka z muszelek, kurczak po meksykańsku, DIETA RYBA, Przepis z Sałatka z owoców, Przepis z cienki, sos ciemny z piersi kurczaka, Placki ziemniaczane, Ciasteczka marcepanowe dinozaury, Zapiekanka ziemniaczano – serowa, Gołąbki, Przepis z naleśniki bez mleka -, Spaghetti Bolognese, Przepisy świąteczne, Żeberka w marynacie miodowo-musztardowej, Sałatka wiosenna z awokado, Kasza, Przepis z czarna oliwka, Makaron z wołowiną i czerwonym winem , Ogrodowe kanapeczki, Bułeczki zapiekane z mięsem, Kurczak marynata, Kosmiczne ślimaki, Przepisy kulinarne ze zdjęciami, Zapiekana papryka z soczewicą, Śledzie, Makaron ryżowy na ostro, posiekany szczypiorek, Deser dla dzieci "Łódź podwodna"