
Składniki
2 szczypty
4 łyżki
2 sztuki
4 szczypty
200 mililitrów
1 opakowanie
5 łyżek
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Panierkę z fixu Nugegetsy mieszamy w misce z bułka tartą, będziemy w niej panierować medaliony z indyka
Krok 2
Mięso z indyka kroimy w plastry, rozbijamy i formujemy je w kształt medalionów. W miseczce przygotowujemy mieszankę jajek z mlekiem, solą i pieprzem, rozbijamy całość za pomocą widelca.
Krok 3
Każdy kawałek indyka moczymy w jajecznej masie, nastepnie w panierce i smażymy na oleju na rumiano. Medaliony podajemy z surówką z marchewki i podsmażanymi kartoflami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej