PRZEPISY.PL
Medaliony z indyka - autor: Piotrek

Medaliony z indyka

  • 30
  • 3
  • Łatwe
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • mięso z indyka 500 g
  • jajko2 szt
  • mleko200 ml
  • sól4 szczypty
  • pieprz2 szczypty
  • Krok 1

    Panierkę z fixu Nugegetsy mieszamy w misce z bułka tartą, będziemy w niej panierować medaliony z indyka
  • Krok 2

    Mięso z indyka kroimy w plastry, rozbijamy i formujemy je w kształt medalionów. W miseczce przygotowujemy mieszankę jajek z mlekiem, solą i pieprzem, rozbijamy całość za pomocą widelca.
  • Krok 3

    Każdy kawałek indyka moczymy w jajecznej masie, nastepnie w panierce i smażymy na oleju na rumiano. Medaliony podajemy z surówką z marchewki i podsmażanymi kartoflami.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Nuggetsy z sosem tysiąca wysp KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

158
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
562
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
870
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
45
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe