Medaliony z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Medaliony z indyka

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

4 łyżki

2 sztuki

4 szczypty

200 mililitrów

1 opakowanie

5 łyżek

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Panierkę z fixu Nugegetsy mieszamy w misce z bułka tartą, będziemy w niej panierować medaliony z indyka

Krok 2

Mięso z indyka kroimy w plastry, rozbijamy i formujemy je w kształt medalionów. W miseczce przygotowujemy mieszankę jajek z mlekiem, solą i pieprzem, rozbijamy całość za pomocą widelca.

Krok 3

Każdy kawałek indyka moczymy w jajecznej masie, nastepnie w panierce i smażymy na oleju na rumiano. Medaliony podajemy z surówką z marchewki i podsmażanymi kartoflami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej