Medaliony z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Medaliony z indyka

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

4 szczypty

2 szczypty

4 łyżki

5 łyżek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Panierkę z fixu Nugegetsy mieszamy w misce z bułka tartą, będziemy w niej panierować medaliony z indyka

Krok 2

Mięso z indyka kroimy w plastry, rozbijamy i formujemy je w kształt medalionów. W miseczce przygotowujemy mieszankę jajek z mlekiem, solą i pieprzem, rozbijamy całość za pomocą widelca.

Krok 3

Każdy kawałek indyka moczymy w jajecznej masie, nastepnie w panierce i smażymy na oleju na rumiano. Medaliony podajemy z surówką z marchewki i podsmażanymi kartoflami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Medaliony z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej