
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 szczypta
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
0.5 sztuki
0.5 szklanki
0.5 opakowania
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i cebulkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Wymieszaj z mąką i przyprawami, wyrób gęste ciasto. W razie potrzeby dosyp mąki.
Krok 2
Na rozgrzanym tłuszczu smaż niewielkie, płaskie placuszki.
Krok 3
Sos pomidorowy przelej do rondelka, dodaj pokrojone w kostkę papryki i osączoną z zalewy fasolkę. Dopraw do smaku.
Krok 4
Podawaj meksykański sos do placuszków ziemniaczanych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej