Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 szczypta
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
0.5 sztuki
0.5 szklanki
0.5 opakowania
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i cebulkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Wymieszaj z mąką i przyprawami, wyrób gęste ciasto. W razie potrzeby dosyp mąki.
Krok 2
Na rozgrzanym tłuszczu smaż niewielkie, płaskie placuszki.
Krok 3
Sos pomidorowy przelej do rondelka, dodaj pokrojone w kostkę papryki i osączoną z zalewy fasolkę. Dopraw do smaku.
Krok 4
Podawaj meksykański sos do placuszków ziemniaczanych.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej