Meksykańskie placuszki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Meksykańskie placuszki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

0.5 sztuki

0.5 szklanki

0.5 opakowania

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i cebulkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Wymieszaj z mąką i przyprawami, wyrób gęste ciasto. W razie potrzeby dosyp mąki.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu smaż niewielkie, płaskie placuszki.

Krok 3

Sos pomidorowy przelej do rondelka, dodaj pokrojone w kostkę papryki i osączoną z zalewy fasolkę. Dopraw do smaku.

Krok 4

Podawaj meksykański sos do placuszków ziemniaczanych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej