Meksykańskie placuszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie placuszki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

0.5 sztuki

0.5 szklanki

0.5 opakowania

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i cebulkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Wymieszaj z mąką i przyprawami, wyrób gęste ciasto. W razie potrzeby dosyp mąki.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu smaż niewielkie, płaskie placuszki.

Krok 3

Sos pomidorowy przelej do rondelka, dodaj pokrojone w kostkę papryki i osączoną z zalewy fasolkę. Dopraw do smaku.

Krok 4

Podawaj meksykański sos do placuszków ziemniaczanych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej