Meksykańskie placuszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie placuszki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

0.5 sztuki

0.5 szklanki

0.5 opakowania

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i cebulkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Wymieszaj z mąką i przyprawami, wyrób gęste ciasto. W razie potrzeby dosyp mąki.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu smaż niewielkie, płaskie placuszki.

Krok 3

Sos pomidorowy przelej do rondelka, dodaj pokrojone w kostkę papryki i osączoną z zalewy fasolkę. Dopraw do smaku.

Krok 4

Podawaj meksykański sos do placuszków ziemniaczanych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej