Meksykańskie placuszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie placuszki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

0.5 sztuki

0.5 szklanki

0.5 opakowania

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i cebulkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Wymieszaj z mąką i przyprawami, wyrób gęste ciasto. W razie potrzeby dosyp mąki.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu smaż niewielkie, płaskie placuszki.

Krok 3

Sos pomidorowy przelej do rondelka, dodaj pokrojone w kostkę papryki i osączoną z zalewy fasolkę. Dopraw do smaku.

Krok 4

Podawaj meksykański sos do placuszków ziemniaczanych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej