
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 szczypta
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
0.5 sztuki
0.5 szklanki
0.5 opakowania
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i cebulkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Wymieszaj z mąką i przyprawami, wyrób gęste ciasto. W razie potrzeby dosyp mąki.
Krok 2
Na rozgrzanym tłuszczu smaż niewielkie, płaskie placuszki.
Krok 3
Sos pomidorowy przelej do rondelka, dodaj pokrojone w kostkę papryki i osączoną z zalewy fasolkę. Dopraw do smaku.
Krok 4
Podawaj meksykański sos do placuszków ziemniaczanych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej