Meksykańskie placuszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie placuszki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

0.5 sztuki

0.5 szklanki

0.5 opakowania

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki i cebulkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Wymieszaj z mąką i przyprawami, wyrób gęste ciasto. W razie potrzeby dosyp mąki.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu smaż niewielkie, płaskie placuszki.

Krok 3

Sos pomidorowy przelej do rondelka, dodaj pokrojone w kostkę papryki i osączoną z zalewy fasolkę. Dopraw do smaku.

Krok 4

Podawaj meksykański sos do placuszków ziemniaczanych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie placuszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej