Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 szczypta
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
0.5 sztuki
0.5 szklanki
0.5 opakowania
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i cebulkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Wymieszaj z mąką i przyprawami, wyrób gęste ciasto. W razie potrzeby dosyp mąki.
Krok 2
Na rozgrzanym tłuszczu smaż niewielkie, płaskie placuszki.
Krok 3
Sos pomidorowy przelej do rondelka, dodaj pokrojone w kostkę papryki i osączoną z zalewy fasolkę. Dopraw do smaku.
Krok 4
Podawaj meksykański sos do placuszków ziemniaczanych.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej