Melon w szynce parmeńskiej – Zobacz na przepisy.pl pixel

Melon z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melona przekrój na pół, wydrąż pestki, obierz z twardej skóry i pokrój w plastry.

Krok 2

Każdy kawałek melona owiń plastrem szynki.

Krok 3

Ułóż na dużym talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Dip z czerwonej fasoli
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej