Melon w szynce parmeńskiej – Zobacz na przepisy.pl pixel

Melon z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melona przekrój na pół, wydrąż pestki, obierz z twardej skóry i pokrój w plastry.

Krok 2

Każdy kawałek melona owiń plastrem szynki.

Krok 3

Ułóż na dużym talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej