Melon w szynce parmeńskiej – Zobacz na przepisy.pl pixel

Melon z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 plastrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Melona przekrój na pół, wydrąż pestki, obierz z twardej skóry i pokrój w plastry.

Krok 2

Każdy kawałek melona owiń plastrem szynki.

Krok 3

Ułóż na dużym talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Melon z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej