
Składniki
10 plastrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Melona przekrój na pół, wydrąż pestki, obierz z twardej skóry i pokrój w plastry.
Krok 2
Każdy kawałek melona owiń plastrem szynki.
Krok 3
Ułóż na dużym talerzu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
7 osób ogląda przepis: 
Makaron w sosie pieczarkowym
20 min.
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej