Mięso do burgerów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso do burgerów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel mięso w maszynce, tylko nie zbyt drobno.

Krok 2

Dopraw solą i grubo mielonym pieprzem i uformuj burgery.

Krok 3

Burgery smażymy po 7 na stronę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Z podanej porcji przygotujesz 3 burgery.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mięso do burgerówMięso do burgerów

Zależy nam, by Wasze burgery były jak najlepsze: to oznacza wysoką jakość na każdym kroku. Idealne wyniki osiąga się tylko z użyciem idealnych składników – zawsze pytaj rzeźnika o najlepsze kawałki mięsa. Potem możesz je zmielić w domu, lub poprosić o to na miejscu. Jeśli lubisz przyrządzać wszystko sam, oto przepis jak to zrobić.