Mięso do burgerów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso do burgerów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel mięso w maszynce, tylko nie zbyt drobno.

Krok 2

Dopraw solą i grubo mielonym pieprzem i uformuj burgery.

Krok 3

Burgery smażymy po 7 na stronę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Z podanej porcji przygotujesz 3 burgery.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mięso do burgerówMięso do burgerów

Zależy nam, by Wasze burgery były jak najlepsze: to oznacza wysoką jakość na każdym kroku. Idealne wyniki osiąga się tylko z użyciem idealnych składników – zawsze pytaj rzeźnika o najlepsze kawałki mięsa. Potem możesz je zmielić w domu, lub poprosić o to na miejscu. Jeśli lubisz przyrządzać wszystko sam, oto przepis jak to zrobić.