Mięso do burgerów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso do burgerów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiel mięso w maszynce, tylko nie zbyt drobno.

Krok 2

Dopraw solą i grubo mielonym pieprzem i uformuj burgery.

Krok 3

Burgery smażymy po 7 na stronę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Z podanej porcji przygotujesz 3 burgery.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso do burgerów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mięso do burgerówMięso do burgerów

Zależy nam, by Wasze burgery były jak najlepsze: to oznacza wysoką jakość na każdym kroku. Idealne wyniki osiąga się tylko z użyciem idealnych składników – zawsze pytaj rzeźnika o najlepsze kawałki mięsa. Potem możesz je zmielić w domu, lub poprosić o to na miejscu. Jeśli lubisz przyrządzać wszystko sam, oto przepis jak to zrobić.