Mięso drobiowe w naleśniku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso drobiowe w naleśniku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

300 gramów

null

null

6 plastrów

null

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dopraw i rozbij. Pieczarki pokrój.

Krok 2

Cebulę pokrój, po czym zeszklij na maśle.

Krok 3

Dodaj pokrojone pieczarki.

Krok 4

Tymczasem przygotuj ciasto naleśnikowe i usmaż sześć cienkich naleśników.

Krok 5

Nałóż na nie mięso, usmażone pieczarki, plasterek żółtego sera i złóż w kształt krokieta. Opanieruj i usmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso drobiowe w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso drobiowe w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso drobiowe w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso drobiowe w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso drobiowe w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso drobiowe w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso drobiowe w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso drobiowe w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej