Mięso drobiowe w naleśniku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0

300 gramów

0

0

6 plastrów

0

6 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dopraw i rozbij. Pieczarki pokrój.

Krok 2

Cebulę pokrój, po czym zeszklij na maśle.

Krok 3

Dodaj pokrojone pieczarki.

Krok 4

Tymczasem przygotuj ciasto naleśnikowe i usmaż sześć cienkich naleśników.

Krok 5

Nałóż na nie mięso, usmażone pieczarki, plasterek żółtego sera i złóż w kształt krokieta. Opanieruj i usmaż.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej