Mięso drobiowe w naleśniku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mięso drobiowe w naleśniku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

300 gramów

null

null

6 plastrów

null

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dopraw i rozbij. Pieczarki pokrój.

Krok 2

Cebulę pokrój, po czym zeszklij na maśle.

Krok 3

Dodaj pokrojone pieczarki.

Krok 4

Tymczasem przygotuj ciasto naleśnikowe i usmaż sześć cienkich naleśników.

Krok 5

Nałóż na nie mięso, usmażone pieczarki, plasterek żółtego sera i złóż w kształt krokieta. Opanieruj i usmaż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mięso drobiowe w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mięso drobiowe w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mięso drobiowe w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mięso drobiowe w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mięso drobiowe w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mięso drobiowe w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mięso drobiowe w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mięso drobiowe w naleśniku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej