
Składniki
3 szczypty
1 sztuka
3 szczypty
1 łyżka
2 łyżki
3 szklanki
0.5 sztuki
3 szczypty
7 sztuk
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi dobrze umyć,osuszyć i pokroić w paseczki,obsypać przyprawą do gyrosa, wymieszać i odstawić.
Krok 2
Szpinak ( u mnie był świeży) opłukać, poszatkować i zeszklić na maśle, dodać małe różyczki kalafiora oraz fasolkę. Mieszając dusić warzywa przez chwilkę.
Krok 3
Ziemniaki obrać i zetrzeć tak, jak na placki. Dodać jajko oraz mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Krok 4
Tortownicę wysmarować masłem. Wylać połowę masy ziemniaczanej, ułożyć równomiernie piersi oraz warzywa, zalać drugą częścią ziemniaków. Piec w piekarniku ok 1h20min w temperaturze 170-180 stopni. Podawać ciepłe, u mnie w towarzystwie Pani Maślanki:) Smacznego!!!

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































