Mieszana babka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

286

22 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

6 sztuk

1 łyżka

0.75 szklanki

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać całą Kasię, potem mąkę, proszek do pieczenia i ubitą pianę z białek. Wymieszać.

Krok 2

Ciasto podzielić na 3 części, do pierwszej dodać łyżkę kakao-wymieszać.

Krok 3

Do drugiej 3/4 maku-wymieszać, a do trzeciej nic.

Krok 4

Wlewać kolejno ciasta do keksówki wcześniej wysmarowanej tylko masłem.

Krok 5

Najpierw cześć masy z makiem, na to masa z kakaem i ostatnia masa biała.

Krok 6

Piec w 180 stopniach C przez 50 min. Gdy ostygnie, polać polewa i ozdobić listkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mieszana babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mieszana babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mieszana babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mieszana babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mieszana babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mieszana babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mieszana babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babka z orzechami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej