Mini brownie

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

31

674 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

425 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

75 gramów

100 gramów

2 sztuki

75 gramów

2 łyżeczki

1 szczypta

125 mililitrów

35 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzej do 180°C. Formę do pieczenia muffinek natłuść i wysyp mąką. Kasię rozpuść z czekoladą na małym ogniu.

Krok 2

Brązowy cukier ubij z jajkami na gładką masę. Dodaj rozpuszczoną czekoladę z Kasię i wymieszaj.

Krok 3

Mąkę, kakao oraz szczyptę soli wymieszaj i dodaj do ciasta. Wszystko razem wymieszaj. Przygotowane ciasto nałóż do formy i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez ok. 20 minut. Upieczone już ciastka lekko wystudź.

Krok 4

Mini brownie przed podaniem polej karmelowym sosem i posyp orzeszkami. Podawaj.

Krok 5

Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania.

4

Opinie o przepisie

  • Joanna Popielarska

    Joanna Popielarska

    wygląda ładnie

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Monika lesniak

    Monika lesniak

    wyglądają smakowicie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Tomczak

    Mariusz Tomczak

    to Polskiej nazwy już nie starczyło dla tego ciasteczka?

    Odpowiedz Odpowiedz

Kostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Kostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej