Mini zapiekanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini zapiekanki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

null

200 gramów

2 sztuki

4 łyżki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój na kromki grubości 1 cm. Każdą kromkę natrzyj przeciśniętym ząbkiem czosnku i posmaruj masłem.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 3

Cebulę posiekaj, wymieszaj z pieczarkami i podsmaż na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa

Krok 4

Na kromki nakładaj pieczarki z cebulą, szynkę i żółty ser.

Krok 5

Na blachę połóż papier do pieczenia, wyłóż zapiekanki i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 8 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej