Mini zapiekanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini zapiekanki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

null

200 gramów

2 sztuki

4 łyżki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój na kromki grubości 1 cm. Każdą kromkę natrzyj przeciśniętym ząbkiem czosnku i posmaruj masłem.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 3

Cebulę posiekaj, wymieszaj z pieczarkami i podsmaż na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa

Krok 4

Na kromki nakładaj pieczarki z cebulą, szynkę i żółty ser.

Krok 5

Na blachę połóż papier do pieczenia, wyłóż zapiekanki i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 8 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej