Mini zapiekanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini zapiekanki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

null

200 gramów

2 sztuki

4 łyżki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój na kromki grubości 1 cm. Każdą kromkę natrzyj przeciśniętym ząbkiem czosnku i posmaruj masłem.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 3

Cebulę posiekaj, wymieszaj z pieczarkami i podsmaż na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa

Krok 4

Na kromki nakładaj pieczarki z cebulą, szynkę i żółty ser.

Krok 5

Na blachę połóż papier do pieczenia, wyłóż zapiekanki i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 8 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierogi leniwe na ostro
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej