Mini zapiekanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini zapiekanki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

null

200 gramów

2 sztuki

4 łyżki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój na kromki grubości 1 cm. Każdą kromkę natrzyj przeciśniętym ząbkiem czosnku i posmaruj masłem.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 3

Cebulę posiekaj, wymieszaj z pieczarkami i podsmaż na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa

Krok 4

Na kromki nakładaj pieczarki z cebulą, szynkę i żółty ser.

Krok 5

Na blachę połóż papier do pieczenia, wyłóż zapiekanki i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 8 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
38 osób ogląda przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej