
Składniki
1 sztuka
100 gramów
null
200 gramów
2 sztuki
4 łyżki
100 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę pokrój na kromki grubości 1 cm. Każdą kromkę natrzyj przeciśniętym ząbkiem czosnku i posmaruj masłem.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plasterki.
Krok 3
Cebulę posiekaj, wymieszaj z pieczarkami i podsmaż na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa
Krok 4
Na kromki nakładaj pieczarki z cebulą, szynkę i żółty ser.
Krok 5
Na blachę połóż papier do pieczenia, wyłóż zapiekanki i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 8 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej