Mini zapiekanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini zapiekanki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

null

200 gramów

2 sztuki

4 łyżki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój na kromki grubości 1 cm. Każdą kromkę natrzyj przeciśniętym ząbkiem czosnku i posmaruj masłem.

Krok 2

Pieczarki pokrój w plasterki.

Krok 3

Cebulę posiekaj, wymieszaj z pieczarkami i podsmaż na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa

Krok 4

Na kromki nakładaj pieczarki z cebulą, szynkę i żółty ser.

Krok 5

Na blachę połóż papier do pieczenia, wyłóż zapiekanki i włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 8 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini zapiekanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej