Sałatka z kapustą pekińską i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapustą pekińską i szynką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno pokroić. Kapustę pekińską i szczypiorek umyć, wysuszyć i drobno posiekać.

Krok 2

Rzodkiewkę pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w drobne kostki. Ogórka obrać i drobno posiekać.

Krok 4

Wszystkie składniki sałatki połącz, polej sosem i wymieszaj.

Krok 3

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem. dodaj ogórka i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej