Sałatka z kapustą pekińską i szynką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

20 dekagramów

1 pęczek

3 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno pokroić. Kapustę pekińską i szczypiorek umyć, wysuszyć i drobno posiekać.

Krok 2

Rzodkiewkę pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w drobne kostki. Ogórka obrać i drobno posiekać.

Krok 4

Wszystkie składniki sałatki połącz, polej sosem i wymieszaj.

Krok 3

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem. dodaj ogórka i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej