Sałatka z kapustą pekińską i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapustą pekińską i szynką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

20 dekagramów

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno pokroić. Kapustę pekińską i szczypiorek umyć, wysuszyć i drobno posiekać.

Krok 2

Rzodkiewkę pokroić w plasterki. Szynkę pokroić w drobne kostki. Ogórka obrać i drobno posiekać.

Krok 4

Wszystkie składniki sałatki połącz, polej sosem i wymieszaj.

Krok 3

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem. dodaj ogórka i wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapustą pekińską i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Donaty bez drożdży
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej