Drożdżowe racuszki z ziemniaków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

2 sztuki

15 gramów

0.7 szklanki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Surowe ziemniaki zetrzyj na tarce o małych oczkach i odciśnij i zalej gorącym mlekiem.

Krok 2

Wymieszaj z żółtkami i drożdżami.

Krok 3

Bułkę namocz w mleku, a potem dodaj do masy.

Krok 4

Dopraw skruszonymi Mini kostkami Smażona cebula Knorr i pozostaw w ciepłym miejscu na 30 minut.

Krok 5

Białka ubij i wymieszaj z masą ziemniaczanej.

Krok 6

Formuj cienkie placki i smaż z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej