
Składniki
1 kilogram
0.7 szklanki
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
15 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Surowe ziemniaki zetrzyj na tarce o małych oczkach i odciśnij i zalej gorącym mlekiem.
Krok 2
Wymieszaj z żółtkami i drożdżami.
Krok 3
Bułkę namocz w mleku, a potem dodaj do masy.
Krok 4
Dopraw skruszonymi Mini kostkami Smażona cebula Knorr i pozostaw w ciepłym miejscu na 30 minut.
Krok 5
Białka ubij i wymieszaj z masą ziemniaczanej.
Krok 6
Formuj cienkie placki i smaż z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej