Drożdżowe racuszki z ziemniaków

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 łyżki

0.7 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

15 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Surowe ziemniaki zetrzyj na tarce o małych oczkach i odciśnij i zalej gorącym mlekiem.

Krok 2

Wymieszaj z żółtkami i drożdżami.

Krok 3

Bułkę namocz w mleku, a potem dodaj do masy.

Krok 4

Dopraw skruszonymi Mini kostkami Smażona cebula Knorr i pozostaw w ciepłym miejscu na 30 minut.

Krok 5

Białka ubij i wymieszaj z masą ziemniaczanej.

Krok 6

Formuj cienkie placki i smaż z obu stron.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Ciasteczka z maszynki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej