Drożdżowe racuszki z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drożdżowe racuszki z ziemniaków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.7 szklanki

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Surowe ziemniaki zetrzyj na tarce o małych oczkach i odciśnij i zalej gorącym mlekiem.

Krok 2

Wymieszaj z żółtkami i drożdżami.

Krok 3

Bułkę namocz w mleku, a potem dodaj do masy.

Krok 4

Dopraw skruszonymi Mini kostkami Smażona cebula Knorr i pozostaw w ciepłym miejscu na 30 minut.

Krok 5

Białka ubij i wymieszaj z masą ziemniaczanej.

Krok 6

Formuj cienkie placki i smaż z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Warzywne leczo
czas przygotowania
27 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej