
Składniki
1 kilogram
0.7 szklanki
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
15 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Surowe ziemniaki zetrzyj na tarce o małych oczkach i odciśnij i zalej gorącym mlekiem.
Krok 2
Wymieszaj z żółtkami i drożdżami.
Krok 3
Bułkę namocz w mleku, a potem dodaj do masy.
Krok 4
Dopraw skruszonymi Mini kostkami Smażona cebula Knorr i pozostaw w ciepłym miejscu na 30 minut.
Krok 5
Białka ubij i wymieszaj z masą ziemniaczanej.
Krok 6
Formuj cienkie placki i smaż z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej