Drożdżowe racuszki z ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drożdżowe racuszki z ziemniaków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.7 szklanki

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Surowe ziemniaki zetrzyj na tarce o małych oczkach i odciśnij i zalej gorącym mlekiem.

Krok 2

Wymieszaj z żółtkami i drożdżami.

Krok 3

Bułkę namocz w mleku, a potem dodaj do masy.

Krok 4

Dopraw skruszonymi Mini kostkami Smażona cebula Knorr i pozostaw w ciepłym miejscu na 30 minut.

Krok 5

Białka ubij i wymieszaj z masą ziemniaczanej.

Krok 6

Formuj cienkie placki i smaż z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drożdżowe racuszki z ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej