Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

10 plastrów

10 sztuk

1 opakowanie

10 plastrów

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francukie dzielimy na 10 kwadratów. Każdy kwadrtat smarujemy sosem śmietanowo-grzybowym. Na sosie rozkładamy: -plasterek szynki i sera, kawałek lazura, przekrojonego na pół pomidorka koktailowego i ewentualnie kilka platków szalotki.

Krok 2

Na wierzch kładziemy łyżeczkę sosu. Składamy w trójkąciki. Ciasto z wierzchu smarujemy żółtkiem i posypujemy sezamem (najlepiej zmieszany czarny z białym).

Krok 3

Pieczemy około 15-20 minut w 190 stopniach.

Magdalena Tomaszek

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chleb z mąki kukurydzianej
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej