Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

10 plastrów

10 sztuk

1 opakowanie

10 plastrów

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francukie dzielimy na 10 kwadratów. Każdy kwadrtat smarujemy sosem śmietanowo-grzybowym. Na sosie rozkładamy: -plasterek szynki i sera, kawałek lazura, przekrojonego na pół pomidorka koktailowego i ewentualnie kilka platków szalotki.

Krok 2

Na wierzch kładziemy łyżeczkę sosu. Składamy w trójkąciki. Ciasto z wierzchu smarujemy żółtkiem i posypujemy sezamem (najlepiej zmieszany czarny z białym).

Krok 3

Pieczemy około 15-20 minut w 190 stopniach.

Magdalena Tomaszek

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane kieszonki z ciasta francuskiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej