Udka nadziewane wędzonym boczkiem - Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane kurze udka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

null

2

50 gramów

2 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ze skóry kurze udka przekrój wzdłuż i wyjmij ostrożnie kości, tak aby nie uszkodzić skóry i mięsa. Oprósz przyprawą Knorr. W środek każdej z nich włóż plasterek boczku i zepnij wykałaczką.

Krok 2

Umyte pory pokrój w plasterki, podduś lekko na margarynie. Dodaj do nich udka, przesmaż i zalej winem. Gdy odparuje dodaj śmietanę. Całość duś ok. 15 - 18 minut na wolnym ogniu. Wyjmij mięso.

Krok 3

Powstały sos zagęść żółtkami i dopraw do smaku - nie gotuj już dłużej. Gotowe, gorące udka podawaj polane porowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej