Udka nadziewane wędzonym boczkiem - Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane kurze udka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

null

2

50 gramów

2 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ze skóry kurze udka przekrój wzdłuż i wyjmij ostrożnie kości, tak aby nie uszkodzić skóry i mięsa. Oprósz przyprawą Knorr. W środek każdej z nich włóż plasterek boczku i zepnij wykałaczką.

Krok 2

Umyte pory pokrój w plasterki, podduś lekko na margarynie. Dodaj do nich udka, przesmaż i zalej winem. Gdy odparuje dodaj śmietanę. Całość duś ok. 15 - 18 minut na wolnym ogniu. Wyjmij mięso.

Krok 3

Powstały sos zagęść żółtkami i dopraw do smaku - nie gotuj już dłużej. Gotowe, gorące udka podawaj polane porowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Penne z łososiem
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej