Nadziewane kurze udka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2

4 sztuki

4 sztuki

0.5 szklanki

2 sztuki

50 gramów

null

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrane ze skóry kurze udka przekrój wzdłuż i wyjmij ostrożnie kości, tak aby nie uszkodzić skóry i mięsa. Oprósz przyprawą Knorr. W środek każdej z nich włóż plasterek boczku i zepnij wykałaczką.

Krok 2

Umyte pory pokrój w plasterki, podduś lekko na margarynie. Dodaj do nich udka, przesmaż i zalej winem. Gdy odparuje dodaj śmietanę. Całość duś ok. 15 - 18 minut na wolnym ogniu. Wyjmij mięso.

Krok 3

Powstały sos zagęść żółtkami i dopraw do smaku - nie gotuj już dłużej. Gotowe, gorące udka podawaj polane porowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane kurze udka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej