PRZEPISY.PL

Nadziewane kurze udka

  • 45
  • 4
  • Średnie
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • żółtko2 szt
  • margaryna50 g
  • białe wino
  • pieprz1 szczypta
    • Krok 1

      Obrane ze skóry kurze udka przekrój wzdłuż i wyjmij ostrożnie kości, tak aby nie uszkodzić skóry i mięsa. Oprósz przyprawą Knorr. W środek każdej z nich włóż plasterek boczku i zepnij wykałaczką.
    • Krok 2

      Umyte pory pokrój w plasterki, podduś lekko na margarynie. Dodaj do nich udka, przesmaż i zalej winem. Gdy odparuje dodaj śmietanę. Całość duś ok. 15 - 18 minut na wolnym ogniu. Wyjmij mięso.
    • Krok 3

      Powstały sos zagęść żółtkami i dopraw do smaku - nie gotuj już dłużej. Gotowe, gorące udka podawaj polane porowym sosem.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Przyprawa do kurczaka KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    44
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    204
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    32
    osoby dodały do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    75
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    2
    Łatwe