Nadziewane pieczarkami i ryżem filet z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane pieczarkami i ryżem filet z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 sztuki

500 gramów

3 łyżki

0.5 pęczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż gotuj według instrukcji na opakowaniu.

Krok 2

Pieczarki pokrój i podsmaż na patelni. Po zdjęciu z ognia dodaj do pieczarek namoczone uprzednio rodzynki oraz posiekaną pietruszkę.

Krok 3

Dopraw solą i pieprzem i zmieszaj z ryżem.

Krok 4

Piersi nałóż tak by powstały kieszonki, do których nałóż przygotowany farsz. Zepnij boki małymi wykałaczkami, posyp przyprawa do kurczaka i smaż na rozgrzanej patelni do zarumienienia mięsa.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane pieczarkami i ryżem filet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane pieczarkami i ryżem filet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane pieczarkami i ryżem filet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane pieczarkami i ryżem filet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane pieczarkami i ryżem filet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane pieczarkami i ryżem filet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane pieczarkami i ryżem filet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane pieczarkami i ryżem filet z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Nadziewane pieczarkami i ryżem filet z kurczakaNadziewane pieczarkami i ryżem filet z kurczaka

Drób to mięso, które można przygotowywać na wiele rozmaitych sposobów. Szukasz inspiracji na jego oryginalne podanie? Koniecznie wypróbuj poniższy przepis na filety z kurczaka nadziewane pieczarkami i ryżem. Farsz łączy w sobie różne smaki – delikatne pieczarki zostają wzbogacone pietruszką, natomiast rodzynki nadają całości słodkiego posmaku. Bazą farszu jest ryż – możesz użyć białego, np. basmati lub jaśminowego albo brązowego. Jeśli lubisz wyraziste ziołowe potrawy, dodaj do farszu posiekaną bazylię, majeranek, a nawet miętę. Filet z kurczaka nacinaj powoli tak, aby powstała w nim kieszonka. Po wypełnieniu jej farszem, złącz mięso za pomocą wykałaczek lub nici spożywczej – złocisty kurczak będzie efektownie prezentował się na talerzu. Podawaj go z sałatą lodową, świeżym szpinakiem lub bukietem warzyw ugotowanych na parze. Całość ozdób listkami świeżych ziół. Pobierz listę niezbędnych składników i zobacz, jak szybko przygotować oryginalną potrawę z filetów z kurczaka. Życzymy smacznego.