Nadziewane pieczarkami i ryżem filet z kurczaka
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
0.5 sztuki
500 gramów
3 łyżki
0.5 pęczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż gotuj według instrukcji na opakowaniu.
Krok 2
Pieczarki pokrój i podsmaż na patelni. Po zdjęciu z ognia dodaj do pieczarek namoczone uprzednio rodzynki oraz posiekaną pietruszkę.
Krok 3
Dopraw solą i pieprzem i zmieszaj z ryżem.
Krok 4
Piersi nałóż tak by powstały kieszonki, do których nałóż przygotowany farsz. Zepnij boki małymi wykałaczkami, posyp przyprawa do kurczaka i smaż na rozgrzanej patelni do zarumienienia mięsa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Nadziewane pieczarkami i ryżem filet z kurczaka
Drób to mięso, które można przygotowywać na wiele rozmaitych sposobów. Szukasz inspiracji na jego oryginalne podanie? Koniecznie wypróbuj poniższy przepis na filety z kurczaka nadziewane pieczarkami i ryżem. Farsz łączy w sobie różne smaki – delikatne pieczarki zostają wzbogacone pietruszką, natomiast rodzynki nadają całości słodkiego posmaku. Bazą farszu jest ryż – możesz użyć białego, np. basmati lub jaśminowego albo brązowego. Jeśli lubisz wyraziste ziołowe potrawy, dodaj do farszu posiekaną bazylię, majeranek, a nawet miętę. Filet z kurczaka nacinaj powoli tak, aby powstała w nim kieszonka. Po wypełnieniu jej farszem, złącz mięso za pomocą wykałaczek lub nici spożywczej – złocisty kurczak będzie efektownie prezentował się na talerzu. Podawaj go z sałatą lodową, świeżym szpinakiem lub bukietem warzyw ugotowanych na parze. Całość ozdób listkami świeżych ziół. Pobierz listę niezbędnych składników i zobacz, jak szybko przygotować oryginalną potrawę z filetów z kurczaka. Życzymy smacznego.