Oładki z marchwi i ziemniaków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oładki z marchwi i ziemniaków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

4 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

3 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i z marchwią zetrzyj na tarce.

Krok 2

Dodaj jajka, mąkę i śmietanę, dopraw Delikatem Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Smaż na patelni kładąc po 1 łyżeczce masy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oładki z marchwi i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oładki z marchwi i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oładki z marchwi i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oładki z marchwi i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oładki z marchwi i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oładki z marchwi i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oładki z marchwi i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oładki z marchwi i ziemniaków  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej