Olla pachida - potrawa z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Olla pachida - potrawa z mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

5 sztuk

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

2 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

300 gramów

300 gramów

300 gramów

250 gramów

5 sztuk

250 gramów

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słoninę i szynkę pokrój kostkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Pozostałe mięso umyj, osusz i potnij w kostkę, dodaj do szynki i obsmaż ze wszystkich stron na złoty kolor.

Krok 3

Podlej mięso zimną wodą, dodaj kilka ziarenek pieprzu i gotuj na małym ogniu przez ok. 60 minut.

Krok 4

W tym czasie poszatkuj kapustę, obierz i pokrój w mniejsze kawałki ziemniaki, marchewkę, cebulkę fasolkę i białe części pora.

Krok 5

Dodaj do mięsa razem z groszkiem i gotuj do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 6

Mięso osącz i ułóż na półmisku razem z korniszonami, natomiast rosół dopraw do smaku szczyptą szafranu, kminkiem i kolendrą.

Krok 7

Podawaj w filiżankach do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Nudle z patelni po chińsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej