Olla pachida - potrawa z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Olla pachida - potrawa z mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

250 gramów

5 sztuk

250 gramów

300 gramów

300 gramów

300 gramów

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

5 sztuk

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słoninę i szynkę pokrój kostkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Pozostałe mięso umyj, osusz i potnij w kostkę, dodaj do szynki i obsmaż ze wszystkich stron na złoty kolor.

Krok 3

Podlej mięso zimną wodą, dodaj kilka ziarenek pieprzu i gotuj na małym ogniu przez ok. 60 minut.

Krok 4

W tym czasie poszatkuj kapustę, obierz i pokrój w mniejsze kawałki ziemniaki, marchewkę, cebulkę fasolkę i białe części pora.

Krok 5

Dodaj do mięsa razem z groszkiem i gotuj do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 6

Mięso osącz i ułóż na półmisku razem z korniszonami, natomiast rosół dopraw do smaku szczyptą szafranu, kminkiem i kolendrą.

Krok 7

Podawaj w filiżankach do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej