Olla pachida - potrawa z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Olla pachida - potrawa z mięsem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

200 gramów

5 sztuk

1 szczypta

400 gramów

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

2 łyżki

3 sztuki

1 szczypta

300 gramów

300 gramów

300 gramów

250 gramów

5 sztuk

250 gramów

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Słoninę i szynkę pokrój kostkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Pozostałe mięso umyj, osusz i potnij w kostkę, dodaj do szynki i obsmaż ze wszystkich stron na złoty kolor.

Krok 3

Podlej mięso zimną wodą, dodaj kilka ziarenek pieprzu i gotuj na małym ogniu przez ok. 60 minut.

Krok 4

W tym czasie poszatkuj kapustę, obierz i pokrój w mniejsze kawałki ziemniaki, marchewkę, cebulkę fasolkę i białe części pora.

Krok 5

Dodaj do mięsa razem z groszkiem i gotuj do czasu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 6

Mięso osącz i ułóż na półmisku razem z korniszonami, natomiast rosół dopraw do smaku szczyptą szafranu, kminkiem i kolendrą.

Krok 7

Podawaj w filiżankach do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Olla pachida - potrawa z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej