Omlet śniadaniowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet śniadaniowy

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 sztuki

3 plastry

6 plastrów

4 plastry

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuścić 1 łyżkę margaryny Kasia. Plaster salami położyć na środku patelni i 2 pozostałe pokrojone na mniejsze kawałki.

Krok 2

Dodać cebulkę pokrojoną w plasterki, podsmażyć na margarynie, wylać dobrze rozbite jajka (podczas ubijania wtłoczyć dużo powietrza) na rozgrzaną patelnię.

Krok 3

Utworzyć rozetkę z plastrów pomidora, sera wędzonego, czekać do ścięcia jajecznej masy.

Krok 4

Doprawić solą i pieprzem, posypać siekanym szczypiorkiem, przykryć pokrywką, aby masa na powierzchni się ścięła. Wyłożyć na talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet śniadaniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet śniadaniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet śniadaniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet śniadaniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet śniadaniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet śniadaniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet śniadaniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet śniadaniowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej