
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
3 plastry
6 plastrów
4 plastry
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuścić 1 łyżkę margaryny Kasia. Plaster salami położyć na środku patelni i 2 pozostałe pokrojone na mniejsze kawałki.
Krok 2
Dodać cebulkę pokrojoną w plasterki, podsmażyć na margarynie, wylać dobrze rozbite jajka (podczas ubijania wtłoczyć dużo powietrza) na rozgrzaną patelnię.
Krok 3
Utworzyć rozetkę z plastrów pomidora, sera wędzonego, czekać do ścięcia jajecznej masy.
Krok 4
Doprawić solą i pieprzem, posypać siekanym szczypiorkiem, przykryć pokrywką, aby masa na powierzchni się ścięła. Wyłożyć na talerz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej