
Składniki
1 łyżka
2 sztuki
3 plastry
6 plastrów
4 plastry
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuścić 1 łyżkę margaryny Kasia. Plaster salami położyć na środku patelni i 2 pozostałe pokrojone na mniejsze kawałki.
Krok 2
Dodać cebulkę pokrojoną w plasterki, podsmażyć na margarynie, wylać dobrze rozbite jajka (podczas ubijania wtłoczyć dużo powietrza) na rozgrzaną patelnię.
Krok 3
Utworzyć rozetkę z plastrów pomidora, sera wędzonego, czekać do ścięcia jajecznej masy.
Krok 4
Doprawić solą i pieprzem, posypać siekanym szczypiorkiem, przykryć pokrywką, aby masa na powierzchni się ścięła. Wyłożyć na talerz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej






























