Orzechowiec świąteczny

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 szklanki

6 sztuk

1 opakowanie

1 szklanka

4 łyżki

2 łyżeczki

0.33 szklanki

poncz:

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

0.5 opakowania

masa:

2 sztuki

0.5 litra

3 łyżki

0.75 opakowania

lukier:

4 łyżki

0.5 opakowania

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta zagnieść i upiec trzy placki.

Krok 2

Placki lekko ostudzone nasączyć ponczem.

Krok 3

Przygotować masę. Gdy będzie gotowa przełożyć nią ciasto.

Krok 4

Wierzch polać lukrem miodowo orzechowym. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowiec świąteczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowiec świąteczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowiec świąteczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowiec świąteczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowiec świąteczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowiec świąteczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowiec świąteczny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domek
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej