Oscyperk z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oscyperk z grilla

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżeczek

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oscypka kroimy w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Obtaczamy je w roztrzepanym jajku.Układamy na tackach aluminiwych na grillu.

Krok 2

Cebulkę kroimy w plasterki, przyprawiamy smażoną cebulką w kostce Knorra, solą oraz pieprzem i podsmażamy na oleju.

Krok 3

Oscypka podajemy z żurawiną i podsmażoną cebulką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Rożki białostockie
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej