Oscyperk z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oscyperk z grilla

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżeczek

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oscypka kroimy w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Obtaczamy je w roztrzepanym jajku.Układamy na tackach aluminiwych na grillu.

Krok 2

Cebulkę kroimy w plasterki, przyprawiamy smażoną cebulką w kostce Knorra, solą oraz pieprzem i podsmażamy na oleju.

Krok 3

Oscypka podajemy z żurawiną i podsmażoną cebulką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej