Oscyperk z grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oscyperk z grilla

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżeczek

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oscypka kroimy w plastry o grubości ok. 1,5 cm. Obtaczamy je w roztrzepanym jajku.Układamy na tackach aluminiwych na grillu.

Krok 2

Cebulkę kroimy w plasterki, przyprawiamy smażoną cebulką w kostce Knorra, solą oraz pieprzem i podsmażamy na oleju.

Krok 3

Oscypka podajemy z żurawiną i podsmażoną cebulką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oscyperk z grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej