Owocowa zupa z lodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owocowa zupa z lodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowane wcześniej wiśnie zmiksuj z cukrem na gładki mus i przelej do miski.

Krok 2

Jabłko obierz ze skórki a następnie pokrój w kostkę aby przypominała kostki ziemniaka.

Krok 3

Na środku miseczki nałóż stołową łyżką porcję lodów. Całość posyp pokrojoną w cienkie paski miętą.

Krok 4

Całość posyp pokrojoną w cienkie paski miętą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast jabłka możesz użyć melona.

1

Opinie o przepisie

  • Maria Hajduk

    Maria Hajduk , 14.08.2016

    No nie wiem....patrzę na talerz i już mi nie smakuje!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej