Owocowa zupa z lodami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Owocowa zupa z lodami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowane wcześniej wiśnie zmiksuj z cukrem na gładki mus i przelej do miski.

Krok 2

Jabłko obierz ze skórki a następnie pokrój w kostkę aby przypominała kostki ziemniaka.

Krok 3

Na środku miseczki nałóż stołową łyżką porcję lodów. Całość posyp pokrojoną w cienkie paski miętą.

Krok 4

Całość posyp pokrojoną w cienkie paski miętą.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast jabłka możesz użyć melona.

1

Opinie o przepisie

  • Maria Hajduk

    Maria Hajduk , 14.08.2016

    No nie wiem....patrzę na talerz i już mi nie smakuje!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Owocowa zupa z lodami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciastka z jagodami
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

trudne

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej