
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowane wcześniej wiśnie zmiksuj z cukrem na gładki mus i przelej do miski.
Krok 2
Jabłko obierz ze skórki a następnie pokrój w kostkę aby przypominała kostki ziemniaka.
Krok 3
Na środku miseczki nałóż stołową łyżką porcję lodów. Całość posyp pokrojoną w cienkie paski miętą.
Krok 4
Całość posyp pokrojoną w cienkie paski miętą.

Dobra rada:
Zamiast jabłka możesz użyć melona.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej