
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowane wcześniej wiśnie zmiksuj z cukrem na gładki mus i przelej do miski.
Krok 2
Jabłko obierz ze skórki a następnie pokrój w kostkę aby przypominała kostki ziemniaka.
Krok 3
Na środku miseczki nałóż stołową łyżką porcję lodów. Całość posyp pokrojoną w cienkie paski miętą.
Krok 4
Całość posyp pokrojoną w cienkie paski miętą.
Dobra rada:
Zamiast jabłka możesz użyć melona.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej