Owocowe z galaretką

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

6 sztuk

1 szklanka

1.5 szklanki

2 łyżeczki

1 opakowanie

krem:

0.5 litra

7 sztuk

2 łyżeczki

2 łyżki

wierzch:

1 opakowanie

4 sztuki

0.5 kilograma

dekoracja:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wierzch ciasta: galaretkę rozrobić, wystudzić, owoce poukładać w formie wyłożonej folią, takiej samej wielkości jak biszkopt.

Krok 2

Owoce zalewać powoli galaretką, po czym wstawić ostrożnie do lodówki.

Krok 3

Ciasto: jajka utrzeć z cukrem, przesiać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Wylać w formie posmarowanej Kasią i wyłożonej papierem.

Krok 4

Krem: śmietanę ubić, dodać rozrobioną wcześniej żelatynę z kilkoma łyżkami wody. Dodać cukier puder.

Krok 5

Do dekoracji odkładamy 4 łyżki śmietany do innej miski i barwimy barwnikiem. Ciastka pieguski pokruszyć w woreczku na malej wielkości okruszki, dodać do białej śmietany i wymieszać delikatnie łyżką.

Krok 6

Biszkopt kroimy na 2 placki przekładamy śmietaną 2/3 do środka, 1/3 na wierzch. Na to ostrożnie wykładamy zastygniętą galaretkę z owocami i dekorujemy zabarwioną śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowe z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowe z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowe z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowe z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowe z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowe z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowe z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej