Owocowy torcik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

110

347 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

5 łyżek

5 łyżek

300 mililitrów

wierzch:

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajek, mąki i cukru ubić ciasto na biszkopt.

Krok 2

Upiec.

Krok 3

Przekroić na 2 - 3 blaty (zależnie od wysokości).

Krok 4

Ubić kremówkę, można dodać zagęstnik.

Krok 5

Do masy można dodać owoce.

Krok 6

Przełożyć blaty uzyskaną masą.

Krok 7

Na wierzchu ułożyć owoce, zalać tężejącą galaretką.

Krok 8

Można posypać wiórkami kokosowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowy torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowy torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowy torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowy torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowy torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowy torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowy torcik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej