Paluchy serowe do piwa

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

87 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

250 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuść i przestudź.

Krok 2

W misce lekko wymieszaj mikserem mąkę, Kasię, proszek do pieczenia i sól.

Krok 3

Ciasto przełóż na podsypany mąką stół, dodaj twaróg i zagnieć na elastyczne ciasto.

Krok 4

Na podsypanym mąką stole rozwałkuj ciasto na prostokąt o krótszym boku 15 cm i o grubości około 4 mm.

Krok 5

Radełkiem potnij placek na paluchy o wymiarach 1x15cm.

Krok 6

Paluchy ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Krok 7

Posyp makiem lub kminkiem.

Krok 8

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15 minut w 180 st.C(termoobieg).

1

Opinie o przepisie

  • Paweł Polska

    Paweł Polska , 19.06.2018

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluchy serowe do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluchy serowe do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluchy serowe do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluchy serowe do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluchy serowe do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluchy serowe do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluchy serowe do piwa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pleśniak z agrestem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej