Paluchy serowe do piwa

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

87 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

250 gramów

1 łyżeczka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuść i przestudź.

Krok 2

W misce lekko wymieszaj mikserem mąkę, Kasię, proszek do pieczenia i sól.

Krok 3

Ciasto przełóż na podsypany mąką stół, dodaj twaróg i zagnieć na elastyczne ciasto.

Krok 4

Na podsypanym mąką stole rozwałkuj ciasto na prostokąt o krótszym boku 15 cm i o grubości około 4 mm.

Krok 5

Radełkiem potnij placek na paluchy o wymiarach 1x15cm.

Krok 6

Paluchy ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Krok 7

Posyp makiem lub kminkiem.

Krok 8

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15 minut w 180 st.C(termoobieg).

1

Opinie o przepisie

  • Paweł Polska

    Paweł Polska

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej