Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem
łatwe
16 osób zapisało
Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
2 sztuki
10 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus zalać1/2 szklanki gorącej wody.
Krok 2
Kurczaka pokroiś w kostkę, doprawić naturalną przyprawą do kurczaka pikantną i zmieszać z 2 łyżami oleju. Czosnek i cebulę posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oleju. dodać pierś z kurczaka.
Krok 3
Pomidor, pieczarki i cukinię pokroić w kostkę, dodać do mięsa. doprawić solą i pieprzem. Podlać wodą i dusić do miękkości. Ostudzić. Dodać kuskus i jajko, wymieszać.
Krok 4
Papryki przekroić na pól, wyjąć nasiona. posolić. Przełożyć farsz. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, podlać wodą. Piec 40 minut w 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej