Składniki
2 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
2 sztuki
10 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus zalać1/2 szklanki gorącej wody.
Krok 2
Kurczaka pokroiś w kostkę, doprawić naturalną przyprawą do kurczaka pikantną i zmieszać z 2 łyżami oleju. Czosnek i cebulę posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oleju. dodać pierś z kurczaka.
Krok 3
Pomidor, pieczarki i cukinię pokroić w kostkę, dodać do mięsa. doprawić solą i pieprzem. Podlać wodą i dusić do miękkości. Ostudzić. Dodać kuskus i jajko, wymieszać.
Krok 4
Papryki przekroić na pól, wyjąć nasiona. posolić. Przełożyć farsz. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, podlać wodą. Piec 40 minut w 180 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej