Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

10 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus zalać1/2 szklanki gorącej wody.

Krok 2

Kurczaka pokroiś w kostkę, doprawić naturalną przyprawą do kurczaka pikantną i zmieszać z 2 łyżami oleju. Czosnek i cebulę posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oleju. dodać pierś z kurczaka.

Krok 3

Pomidor, pieczarki i cukinię pokroić w kostkę, dodać do mięsa. doprawić solą i pieprzem. Podlać wodą i dusić do miękkości. Ostudzić. Dodać kuskus i jajko, wymieszać.

Krok 4

Papryki przekroić na pól, wyjąć nasiona. posolić. Przełożyć farsz. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, podlać wodą. Piec 40 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej