Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem

Autor: Ewa Żuraw

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

2 sztuki

10 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kuskus zalać1/2 szklanki gorącej wody.

Krok 2

Kurczaka pokroiś w kostkę, doprawić naturalną przyprawą do kurczaka pikantną i zmieszać z 2 łyżami oleju. Czosnek i cebulę posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oleju. dodać pierś z kurczaka.

Krok 3

Pomidor, pieczarki i cukinię pokroić w kostkę, dodać do mięsa. doprawić solą i pieprzem. Podlać wodą i dusić do miękkości. Ostudzić. Dodać kuskus i jajko, wymieszać.

Krok 4

Papryki przekroić na pól, wyjąć nasiona. posolić. Przełożyć farsz. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, podlać wodą. Piec 40 minut w 180 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka faszerowana kurczakiem i kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placek lotaryński
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej