Penne ze szpinakiem i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne ze szpinakiem i pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

5 łyżek

null

null

null

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż.

Krok 2

Dodaj szpinak, pomidory i przyprawy, kilka łyżek śmietany i wymieszaj.

Krok 3

Ugotuj makaron. Odcedź.

Krok 4

Wymieszaj sos z makaronem, posyp serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej