Penne ze szpinakiem i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne ze szpinakiem i pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

5 łyżek

null

null

null

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż.

Krok 2

Dodaj szpinak, pomidory i przyprawy, kilka łyżek śmietany i wymieszaj.

Krok 3

Ugotuj makaron. Odcedź.

Krok 4

Wymieszaj sos z makaronem, posyp serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej