Penne ze szpinakiem i pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne ze szpinakiem i pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

5 łyżek

null

null

null

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż.

Krok 2

Dodaj szpinak, pomidory i przyprawy, kilka łyżek śmietany i wymieszaj.

Krok 3

Ugotuj makaron. Odcedź.

Krok 4

Wymieszaj sos z makaronem, posyp serem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne ze szpinakiem i pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej