Pianka z owocami light

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 puszka

3 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko dzielimy na 3 równe części i schładzamy.

Krok 2

Każdą z galaretek rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i zostawiamy do ostygnięcia.

Krok 3

Ubijamy mikserem pierwszą część mleka i dodajemy do niej zimną (ale nie krystalizującą się jeszcze) galaretkę ciągle miksując do uzyskania konsystencji pianki.

Krok 4

Wylewamy szybko do formy posmarowanej olejem. Poruszenie blaszką powinno ładnie rozprowadzić piankę.

Krok 5

To samo powtarzamy z 2 pozostałymi miarkami mleka i galaretkami wylewając kolejne 2 warstwy o innym smaku i kolorze.

Krok 6

Dekorujemy sezonowymi owocami, które można również zatapiać w poszczególnych warstwach. Wkładamy do lodówki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pianka z owocami light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pianka z owocami light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pianka z owocami light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pianka z owocami light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pianka z owocami light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pianka z owocami light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pianka z owocami light - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej