Pieczeń Reńska z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń Reńska z grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

1.5 kilograma

2 sztuki

1 szklanka

150 mililitrów

1 łyżeczka

2 łyżki

300 mililitrów

1 pęczek

2 łyżki

1.25 kilograma

150 gramów

4 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

null szczypt

50 gramów

100 gramów

null szczypt

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Uformuj mięso i zwiąż nicią kuchenną po czym włóż do miski i przykryj.

Krok 2

Naszpikuj cebulę gwoździami i pokrój na małe kawałki włoszczyznę. Zagotuj w garnku 1,5 litra wody wraz z octem, winem i przyprawami. Powstałą marynatę przestudź. Wcześniej przykryte mięso zalej marynatą i wsadź na 3 dni do lodówki w ciągu których czasem j

Krok 3

Po tym czasie wyjmij mięso, osusz i obsmaż na tłuszczu ze wszystkich stron na tłuszczu. Następnie wsadź je do naczynia żaroodpornego. Polej je szklanką marynaty i wywarem wraz z koncentratem pomidorowym i pokruszonym chlebem. Przykryte piecz około 2 godzi

Krok 4

Kiedy je wyjmiesz z piekarnika zawiń je w folię aluminiową i odczekaj 10 minut. Przecedź sos doprawiając go solą, pieprzem i cukrem.

Krok 5

Namocz rodzynki w ciepłej wodzie i dodaj jeszcze oprócz nich śmietanę i pokrojone w ćwiartki pieczarki i raz zagotuj.

Krok 6

Kluski ziemniaczane: W osolonej wodzie gotuj ziemniaki około 20 minut.

Krok 7

Po odcedzeniu od razu przeciśnij je przez prasę. Dodaj jajka oraz sól po czym zagnieć ciasto.

Krok 8

W zimnej wodzie rozpuść mączkę kukurydzianą i wlej do niej dużą ilość wrzątku. Uformuj kluski. Następnie wrzucaj ja na wrzątek i gotuj przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń Reńska z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń Reńska z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń Reńska z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń Reńska z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń Reńska z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń Reńska z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń Reńska z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej