Pieczeń Reńska z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń Reńska z grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.25 kilograma

2 sztuki

1 sztuka

null szczypt

100 gramów

50 gramów

null szczypt

1 łyżeczka

2 sztuki

4 łyżki

150 gramów

4 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

300 mililitrów

2 łyżki

1 łyżeczka

150 mililitrów

1 szklanka

2 sztuki

1.5 kilograma

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Uformuj mięso i zwiąż nicią kuchenną po czym włóż do miski i przykryj.

Krok 2

Naszpikuj cebulę gwoździami i pokrój na małe kawałki włoszczyznę. Zagotuj w garnku 1,5 litra wody wraz z octem, winem i przyprawami. Powstałą marynatę przestudź. Wcześniej przykryte mięso zalej marynatą i wsadź na 3 dni do lodówki w ciągu których czasem j

Krok 3

Po tym czasie wyjmij mięso, osusz i obsmaż na tłuszczu ze wszystkich stron na tłuszczu. Następnie wsadź je do naczynia żaroodpornego. Polej je szklanką marynaty i wywarem wraz z koncentratem pomidorowym i pokruszonym chlebem. Przykryte piecz około 2 godzi

Krok 4

Kiedy je wyjmiesz z piekarnika zawiń je w folię aluminiową i odczekaj 10 minut. Przecedź sos doprawiając go solą, pieprzem i cukrem.

Krok 5

Namocz rodzynki w ciepłej wodzie i dodaj jeszcze oprócz nich śmietanę i pokrojone w ćwiartki pieczarki i raz zagotuj.

Krok 6

Kluski ziemniaczane: W osolonej wodzie gotuj ziemniaki około 20 minut.

Krok 7

Po odcedzeniu od razu przeciśnij je przez prasę. Dodaj jajka oraz sól po czym zagnieć ciasto.

Krok 8

W zimnej wodzie rozpuść mączkę kukurydzianą i wlej do niej dużą ilość wrzątku. Uformuj kluski. Następnie wrzucaj ja na wrzątek i gotuj przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń Reńska z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń Reńska z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń Reńska z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń Reńska z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń Reńska z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń Reńska z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń Reńska z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń Reńska z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej