
Składniki
1.25 kilograma
2 sztuki
1 sztuka
null szczypt
100 gramów
50 gramów
null szczypt
1 łyżeczka
2 sztuki
4 łyżki
150 gramów
4 sztuki
2 łyżki
1 pęczek
300 mililitrów
2 łyżki
1 łyżeczka
150 mililitrów
1 szklanka
2 sztuki
1.5 kilograma
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Uformuj mięso i zwiąż nicią kuchenną po czym włóż do miski i przykryj.
Krok 2
Naszpikuj cebulę gwoździami i pokrój na małe kawałki włoszczyznę. Zagotuj w garnku 1,5 litra wody wraz z octem, winem i przyprawami. Powstałą marynatę przestudź. Wcześniej przykryte mięso zalej marynatą i wsadź na 3 dni do lodówki w ciągu których czasem j
Krok 3
Po tym czasie wyjmij mięso, osusz i obsmaż na tłuszczu ze wszystkich stron na tłuszczu. Następnie wsadź je do naczynia żaroodpornego. Polej je szklanką marynaty i wywarem wraz z koncentratem pomidorowym i pokruszonym chlebem. Przykryte piecz około 2 godzi
Krok 4
Kiedy je wyjmiesz z piekarnika zawiń je w folię aluminiową i odczekaj 10 minut. Przecedź sos doprawiając go solą, pieprzem i cukrem.
Krok 5
Namocz rodzynki w ciepłej wodzie i dodaj jeszcze oprócz nich śmietanę i pokrojone w ćwiartki pieczarki i raz zagotuj.
Krok 6
Kluski ziemniaczane: W osolonej wodzie gotuj ziemniaki około 20 minut.
Krok 7
Po odcedzeniu od razu przeciśnij je przez prasę. Dodaj jajka oraz sól po czym zagnieć ciasto.
Krok 8
W zimnej wodzie rozpuść mączkę kukurydzianą i wlej do niej dużą ilość wrzątku. Uformuj kluski. Następnie wrzucaj ja na wrzątek i gotuj przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej