
Składniki
2 sztuki
50 gramów
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
1 pęczek
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Awokado przekrój na pół łyżka stołową wydrąż, miąższ nie uszkadzając skórki. Miąższ pokrój w cm grubości kostkę, posiekaj kolendrę, łososia pokrój w cienkie paseczki , świeże pomidory przekrój na pół a suszone drobno posiekaj, cebule pokrój piórka, cytrynę otrzyj ze skory, z jednej połówki wyciśnij sok, zetrzyj parmezan na tarce.

Krok 2
W misce pomieszaj ze sobą wszystkie składniki (awokado, pomidory, cebulę, kapary, kolendrę otartą skórkę z cytryny wraz z sokiem, oregano, przyprawy Knorr, pieprz). Składniki dokładnie wymieszaj a następnie na powrót włóż je do „miseczek” ze skory awokado, na wierzchu awokado wybij jedno jajo , posyp je parmezanem.

Krok 3
Napełnione połówki awokado wstaw do nagrzanego do 190*C piekarnika na około 15 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczone awokado
Faszerowane warzywa i owoce już od dłuższego czasu święcą triumfy i z pewnością choć raz gościły w kuchni każdego z nas. Znane są już wersje, gdzie głównym składnikiem jest papryka, pomidor czy cukinia – ale czy próbowałeś kiedyś pieczonego awokado z przepysznym farszem? Jeśli nie, to właśnie teraz masz taką okazję!
Dla kogo?
Przepis na pieczone awokado będzie doskonały dla każdego, kto lubi smakować dania prosto piekarnika.
Na jaką okazję?
Pieczone awokado to niebanalna opcja na delikatną kolację. Na pewno zasmakuje Twoim bliskim. Place lizać!
Czy wiesz, że?
Jak w odpowiedni sposób przekroić awokado? Natnij go wzdłuż (nóż zatrzyma się na pestce). Później chwyć owoc po obydwóch stronach, przekręć każdą połowę w przeciwnym kierunku i wyjmij pestkę.
Dla urozmaicenia
Nadzienie pieczonego awokado możesz urozmaicić swoimi ulubionymi warzywami, niekoniecznie tymi, jakie są w przepisie.