Pieczone ziemniaki

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

1

29 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

12 sztuk

50 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać, ugotować na półmiękko i odcedzić.

Krok 6

Szaszłyki skropić oliwą i grillować przez kilka minut ze wszystkich stron.

Krok 7

Szaszłyki można też upiec na patelni grillowej albo w piekarniku na opcji grill z termoobiegiem.

Krok 2

Paprykę umyć i pokroić na kawałki, cebulę obrać i pokroić na grube cząstki.

Krok 3

Część ziemniaczków zawinąć w plasterkach boczku i nadziać na krótkie wykałaczki, uzupełnić cząstkami cebuli i papryki.

Krok 4

Surowy boczek pokroić w małe plasterki i nadziewać na wykałaczki z ziemniakiem (boczek, ziemniak, boczek).

Krok 5

Wszystkie szaszłyki obsypać rozmarynem i ostrą papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej