Szaszłyki z ziemniaków z boczkiem z piekarnika | Przepisy.pl pixel

Pieczone ziemniaki

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

1

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

50 gramów

1 szczypta

12 sztuk

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać, ugotować na półmiękko i odcedzić.

Krok 6

Szaszłyki skropić oliwą i grillować przez kilka minut ze wszystkich stron.

Krok 7

Szaszłyki można też upiec na patelni grillowej albo w piekarniku na opcji grill z termoobiegiem.

Krok 2

Paprykę umyć i pokroić na kawałki, cebulę obrać i pokroić na grube cząstki.

Krok 3

Część ziemniaczków zawinąć w plasterkach boczku i nadziać na krótkie wykałaczki, uzupełnić cząstkami cebuli i papryki.

Krok 4

Surowy boczek pokroić w małe plasterki i nadziewać na wykałaczki z ziemniakiem (boczek, ziemniak, boczek).

Krok 5

Wszystkie szaszłyki obsypać rozmarynem i ostrą papryką.

1

Opinie o przepisie

  • Michał

    Michał , 11.08.2022

    Polecam Smaczne szybkie i pyszne rodzinie smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej