
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
50 gramów
1 szczypta
12 sztuk
1 sztuka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obrać, ugotować na półmiękko i odcedzić.
Krok 6
Szaszłyki skropić oliwą i grillować przez kilka minut ze wszystkich stron.
Krok 7
Szaszłyki można też upiec na patelni grillowej albo w piekarniku na opcji grill z termoobiegiem.
Krok 2
Paprykę umyć i pokroić na kawałki, cebulę obrać i pokroić na grube cząstki.
Krok 3
Część ziemniaczków zawinąć w plasterkach boczku i nadziać na krótkie wykałaczki, uzupełnić cząstkami cebuli i papryki.
Krok 4
Surowy boczek pokroić w małe plasterki i nadziewać na wykałaczki z ziemniakiem (boczek, ziemniak, boczek).
Krok 5
Wszystkie szaszłyki obsypać rozmarynem i ostrą papryką.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej