Składniki
1 sztuka
1 łyżka
50 gramów
1 szczypta
12 sztuk
1 sztuka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obrać, ugotować na półmiękko i odcedzić.
Krok 6
Szaszłyki skropić oliwą i grillować przez kilka minut ze wszystkich stron.
Krok 7
Szaszłyki można też upiec na patelni grillowej albo w piekarniku na opcji grill z termoobiegiem.
Krok 2
Paprykę umyć i pokroić na kawałki, cebulę obrać i pokroić na grube cząstki.
Krok 3
Część ziemniaczków zawinąć w plasterkach boczku i nadziać na krótkie wykałaczki, uzupełnić cząstkami cebuli i papryki.
Krok 4
Surowy boczek pokroić w małe plasterki i nadziewać na wykałaczki z ziemniakiem (boczek, ziemniak, boczek).
Krok 5
Wszystkie szaszłyki obsypać rozmarynem i ostrą papryką.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej