Szaszłyki z ziemniaków z boczkiem z piekarnika | Przepisy.pl pixel

Pieczone ziemniaki

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

1

29 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

12 sztuk

50 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać, ugotować na półmiękko i odcedzić.

Krok 6

Szaszłyki skropić oliwą i grillować przez kilka minut ze wszystkich stron.

Krok 7

Szaszłyki można też upiec na patelni grillowej albo w piekarniku na opcji grill z termoobiegiem.

Krok 2

Paprykę umyć i pokroić na kawałki, cebulę obrać i pokroić na grube cząstki.

Krok 3

Część ziemniaczków zawinąć w plasterkach boczku i nadziać na krótkie wykałaczki, uzupełnić cząstkami cebuli i papryki.

Krok 4

Surowy boczek pokroić w małe plasterki i nadziewać na wykałaczki z ziemniakiem (boczek, ziemniak, boczek).

Krok 5

Wszystkie szaszłyki obsypać rozmarynem i ostrą papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej