Szaszłyki z ziemniaków z boczkiem z piekarnika | Przepisy.pl pixel

Pieczone ziemniaki

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

1

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

50 gramów

1 szczypta

12 sztuk

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obrać, ugotować na półmiękko i odcedzić.

Krok 6

Szaszłyki skropić oliwą i grillować przez kilka minut ze wszystkich stron.

Krok 7

Szaszłyki można też upiec na patelni grillowej albo w piekarniku na opcji grill z termoobiegiem.

Krok 2

Paprykę umyć i pokroić na kawałki, cebulę obrać i pokroić na grube cząstki.

Krok 3

Część ziemniaczków zawinąć w plasterkach boczku i nadziać na krótkie wykałaczki, uzupełnić cząstkami cebuli i papryki.

Krok 4

Surowy boczek pokroić w małe plasterki i nadziewać na wykałaczki z ziemniakiem (boczek, ziemniak, boczek).

Krok 5

Wszystkie szaszłyki obsypać rozmarynem i ostrą papryką.

1

Opinie o przepisie

  • Michał

    Michał , 11.08.2022

    Polecam Smaczne szybkie i pyszne rodzinie smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej