
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 kilogram
5 łyżek
2 sztuki
0.5 opakowania
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawa do mięs Knorr połącz z majerankiem, posiekanym czosnkiem oraz papryką.
Krok 2
Przyprawami natrzyj boczek i odstaw na 4 godziny do lodówki.
Krok 3
Skórę boczku natnij w kratkę, włóż do naczynia żaroodpornego. Po ostudzeniu pokrój w plasterki.
Krok 4
Smalec roztop i wraz z oliwą polej boczek. Piecz do miękkości około 2 godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej