Pieczony boczek do chleba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony boczek do chleba

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 kilogram

5 łyżek

2 sztuki

0.5 opakowania

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawa do mięs Knorr połącz z majerankiem, posiekanym czosnkiem oraz papryką.

Krok 2

Przyprawami natrzyj boczek i odstaw na 4 godziny do lodówki.

Krok 3

Skórę boczku natnij w kratkę, włóż do naczynia żaroodpornego. Po ostudzeniu pokrój w plasterki.

Krok 4

Smalec roztop i wraz z oliwą polej boczek. Piecz do miękkości około 2 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony boczek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony boczek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony boczek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony boczek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony boczek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony boczek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony boczek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony boczek do chleba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placuszki z cynamonem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej