Pieczony boczek do chleba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony boczek do chleba

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 kilogram

5 łyżek

2 sztuki

0.5 opakowania

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawa do mięs Knorr połącz z majerankiem, posiekanym czosnkiem oraz papryką.

Krok 2

Przyprawami natrzyj boczek i odstaw na 4 godziny do lodówki.

Krok 3

Skórę boczku natnij w kratkę, włóż do naczynia żaroodpornego. Po ostudzeniu pokrój w plasterki.

Krok 4

Smalec roztop i wraz z oliwą polej boczek. Piecz do miękkości około 2 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony boczek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony boczek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony boczek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony boczek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony boczek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony boczek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony boczek do chleba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony boczek do chleba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bigos świąteczny
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej