Pierożki ciastkowe z nadzieniem jabłkowym

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

0.5 sztuki

0.5 szklanki

1 szklanka

0.5 kilograma

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podane składniki zagnieść na elastyczne ciasto, włożyć do zamrażarki na 10 min., następnie rozwałkować, wykrajać krążki tak jak pierogi.

Krok 2

W środek zrobić farsz z jabłek z odrobiną cynamonu i cukru - wedle uznania.

Krok 3

Sklejone pierożki smarować białkiem i posypać grubym cukrem, piec ok. 15 - 20 min. do różowości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki ciastkowe z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki ciastkowe z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki ciastkowe z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki ciastkowe z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki ciastkowe z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki ciastkowe z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki ciastkowe z nadzieniem jabłkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rogaliki babuni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej