Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

125 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

1 pęczek

100 gramów

120 mililitrów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i zagotuj. Następnie odstaw go do ostygnięcia.

Krok 2

Do sosu dodaj odcedzoną kukurydzę, posiekaną kolendrę oraz starty ser. Całość wymieszaj, aby powstał gęsty farsz.

Krok 3

Ciasto filo rozłóż i wytnij nożem paski o szerokości 6 cm.

Krok 4

Następnie, za pomocą pędzla, posmaruj każdą warstwę ciasta ciepłym masłem klarowanym.

Krok 5

Każdy pasek powinien składać się z czterech, pięciu warstw. Gdy będą gotowe, nałóż farsz i zwijaj trójkąty z ciasta, składając je na przemian.

Krok 6

Gotowe pierożki smaż na głębokim tłuszczu. Gdy nabiorą rumianej barwy, odcedź je na ręczniku papierowym i natychmiast podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Ewa Szesna

    Ewa Szesna , 01.05.2015

    robiłam juz to ale z innym farszem i typowymi indyjskim przyprawami i ciasto sama wyrabiałam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierogi ruskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej