Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

119 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

1 pęczek

100 gramów

120 mililitrów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i zagotuj. Następnie odstaw go do ostygnięcia.

Krok 2

Do sosu dodaj odcedzoną kukurydzę, posiekaną kolendrę oraz starty ser. Całość wymieszaj, aby powstał gęsty farsz.

Krok 3

Ciasto filo rozłóż i wytnij nożem paski o szerokości 4 cm.

Krok 4

Następnie, za pomocą pędzla, posmaruj każdą warstwę ciasta ciepłym masłem klarowanym.

Krok 5

Każdy pasek powinien składać się z czterech, pięciu warstw. Gdy będą gotowe, nałóż farsz i zwijaj trójkąty z ciasta, składając je na przemian.

Krok 6

Gotowe pierożki smaż na głębokim tłuszczu. Gdy nabiorą rumianej barwy, odcedź je na ręczniku papierowym i natychmiast podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Ewa Szesna

    Ewa Szesna , 01.05.2015

    robiłam juz to ale z innym farszem i typowymi indyjskim przyprawami i ciasto sama wyrabiałam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierogi z grochem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej