Pierożki Samosa ze słodko kwaśną kukurydzą
łatwe
71 osób zapisało

Składniki
2 opakowania
1 opakowanie
1 szklanka
1 opakowanie
1 pęczek
100 gramów
120 mililitrów
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i zagotuj. Następnie odstaw go do ostygnięcia.
Krok 2
Do sosu dodaj odcedzoną kukurydzę, posiekaną kolendrę oraz starty ser. Całość wymieszaj, aby powstał gęsty farsz.
Krok 3
Ciasto filo rozłóż i wytnij nożem paski o szerokości 6 cm.
Krok 4
Następnie, za pomocą pędzla, posmaruj każdą warstwę ciasta ciepłym masłem klarowanym.
Krok 5
Każdy pasek powinien składać się z czterech, pięciu warstw. Gdy będą gotowe, nałóż farsz i zwijaj trójkąty z ciasta, składając je na przemian.
Krok 6
Gotowe pierożki smaż na głębokim tłuszczu. Gdy nabiorą rumianej barwy, odcedź je na ręczniku papierowym i natychmiast podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej