Piersi kurczęcia ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi kurczęcia ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

null

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

100 gramów

20 sztuk

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj szparagi.

Krok 2

Piersi lekko rozbij, po czym uformuj. Przypraw solą i pieprzem, a następnie obtocz w mące.

Krok 3

Rozbij jaja widelcem i wymieszaj z tartym serem.

Krok 4

Piersi maczaj w jajku, a następnie kładź na patelni na gorące masło z olejem. Smaż, aż się zarumienią. Ułóż kotlety w płaskim naczyniu i na każdej piersi połóż 3 lub 4 szparagi.

Krok 5

Posyp serem i wstaw do pieca na kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczęcia ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczęcia ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczęcia ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczęcia ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczęcia ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczęcia ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczęcia ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi kurczęcia ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej