Piersi kurczęcia ze szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi kurczęcia ze szparagami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

null

null

2 sztuki

2 łyżki

3 łyżki

100 gramów

20 sztuk

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj szparagi.

Krok 2

Piersi lekko rozbij, po czym uformuj. Przypraw solą i pieprzem, a następnie obtocz w mące.

Krok 3

Rozbij jaja widelcem i wymieszaj z tartym serem.

Krok 4

Piersi maczaj w jajku, a następnie kładź na patelni na gorące masło z olejem. Smaż, aż się zarumienią. Ułóż kotlety w płaskim naczyniu i na każdej piersi połóż 3 lub 4 szparagi.

Krok 5

Posyp serem i wstaw do pieca na kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczęcia ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczęcia ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczęcia ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczęcia ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczęcia ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczęcia ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczęcia ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi kurczęcia ze szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej