
Składniki
3 łyżki
null
null
2 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
100 gramów
20 sztuk
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj szparagi.
Krok 2
Piersi lekko rozbij, po czym uformuj. Przypraw solą i pieprzem, a następnie obtocz w mące.
Krok 3
Rozbij jaja widelcem i wymieszaj z tartym serem.
Krok 4
Piersi maczaj w jajku, a następnie kładź na patelni na gorące masło z olejem. Smaż, aż się zarumienią. Ułóż kotlety w płaskim naczyniu i na każdej piersi połóż 3 lub 4 szparagi.
Krok 5
Posyp serem i wstaw do pieca na kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej