
Składniki
3 łyżki
null
null
2 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
100 gramów
20 sztuk
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj szparagi.
Krok 2
Piersi lekko rozbij, po czym uformuj. Przypraw solą i pieprzem, a następnie obtocz w mące.
Krok 3
Rozbij jaja widelcem i wymieszaj z tartym serem.
Krok 4
Piersi maczaj w jajku, a następnie kładź na patelni na gorące masło z olejem. Smaż, aż się zarumienią. Ułóż kotlety w płaskim naczyniu i na każdej piersi połóż 3 lub 4 szparagi.
Krok 5
Posyp serem i wstaw do pieca na kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej