
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
200 mililitrów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
500 gramów
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a cukinię pokrój na kosteczkę.
Krok 5
Dodaj bulionetkę Knorr. Gotuj ok. 30 minut, aż mięso będzie gotowe.
Krok 6
10 minut przed końcem dodaj cukinię. Danie będzie gotowe, gdy prawie cała woda odparuje. Podawaj z ryżem.
Krok 2
W rondlu rozgrzej masło i podsmaż cebulę i czosnek, aż staną się złote.
Krok 3
Dodaj teraz mięso i smaż wszystko dokładnie mieszając aby nie powstały grudki z mięsa.
Krok 4
Następnie wlej mleko i wrzuć wszystkie przyprawy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej