
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
200 mililitrów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
500 gramów
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a cukinię pokrój na kosteczkę.
Krok 5
Dodaj bulionetkę Knorr. Gotuj ok. 30 minut, aż mięso będzie gotowe.
Krok 6
10 minut przed końcem dodaj cukinię. Danie będzie gotowe, gdy prawie cała woda odparuje. Podawaj z ryżem.
Krok 2
W rondlu rozgrzej masło i podsmaż cebulę i czosnek, aż staną się złote.
Krok 3
Dodaj teraz mięso i smaż wszystko dokładnie mieszając aby nie powstały grudki z mięsa.
Krok 4
Następnie wlej mleko i wrzuć wszystkie przyprawy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej