Kima - curry z mielonym mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kima - curry z mielonym mięsem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a cukinię pokrój na kosteczkę.

Krok 5

Dodaj bulionetkę Knorr. Gotuj ok. 30 minut, aż mięso będzie gotowe.

Krok 6

10 minut przed końcem dodaj cukinię. Danie będzie gotowe, gdy prawie cała woda odparuje. Podawaj z ryżem.

Krok 2

W rondlu rozgrzej masło i podsmaż cebulę i czosnek, aż staną się złote.

Krok 3

Dodaj teraz mięso i smaż wszystko dokładnie mieszając aby nie powstały grudki z mięsa.

Krok 4

Następnie wlej mleko i wrzuć wszystkie przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kima - curry z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kima - curry z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kima - curry z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kima - curry z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kima - curry z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kima - curry z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kima - curry z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kima - curry z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej