Kima - curry z mielonym mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kima - curry z mielonym mięsem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

200 mililitrów

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

500 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a cukinię pokrój na kosteczkę.

Krok 5

Dodaj bulionetkę Knorr. Gotuj ok. 30 minut, aż mięso będzie gotowe.

Krok 6

10 minut przed końcem dodaj cukinię. Danie będzie gotowe, gdy prawie cała woda odparuje. Podawaj z ryżem.

Krok 2

W rondlu rozgrzej masło i podsmaż cebulę i czosnek, aż staną się złote.

Krok 3

Dodaj teraz mięso i smaż wszystko dokładnie mieszając aby nie powstały grudki z mięsa.

Krok 4

Następnie wlej mleko i wrzuć wszystkie przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kima - curry z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kima - curry z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kima - curry z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kima - curry z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kima - curry z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kima - curry z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kima - curry z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kima - curry z mielonym mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej