
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
200 mililitrów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
500 gramów
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, a cukinię pokrój na kosteczkę.
Krok 5
Dodaj bulionetkę Knorr. Gotuj ok. 30 minut, aż mięso będzie gotowe.
Krok 6
10 minut przed końcem dodaj cukinię. Danie będzie gotowe, gdy prawie cała woda odparuje. Podawaj z ryżem.
Krok 2
W rondlu rozgrzej masło i podsmaż cebulę i czosnek, aż staną się złote.
Krok 3
Dodaj teraz mięso i smaż wszystko dokładnie mieszając aby nie powstały grudki z mięsa.
Krok 4
Następnie wlej mleko i wrzuć wszystkie przyprawy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej