Piersi Murzynki. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi Murzynki.

Autor: Barbara Kulesza

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżki

6 sztuk

6 sztuk

0.5 szklanki

1 łyżeczka

200 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić białka, dodać cukier. Do ubitej masy dodać żółtka, wymieszać, dodać kakao i kokos i na samym końcu mąkę i proszek do pieczenia.Piec 20 - 30 min. w prostokątnej blaszce (temp. 180 st.).

Krok 2

Budyń ugotować w mleku z cukrem i wystudzić.Kasię dobrze utrzeć i dodawać powoli budyń.

Krok 3

Ciasto przełożyć połową kremu.Druga połowę wyłożyć na wierzch.Biszkopty maczać w alkoholu (dowolnym, ja używam raczej niskoprocentowych, np. likier kawowy, ale można użyć czystej wódki).Każdy biszkopt polać polewą, a na czubku położyć rodzynek.Dobrze schłodzić w lodówce. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi Murzynki. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi Murzynki. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi Murzynki. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi Murzynki. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi Murzynki. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi Murzynki. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi Murzynki. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi Murzynki. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej