
Składniki
1 szklanka
2 łyżki
6 sztuk
6 sztuk
0.5 szklanki
1 łyżeczka
200 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubić białka, dodać cukier. Do ubitej masy dodać żółtka, wymieszać, dodać kakao i kokos i na samym końcu mąkę i proszek do pieczenia.Piec 20 - 30 min. w prostokątnej blaszce (temp. 180 st.).
Krok 2
Budyń ugotować w mleku z cukrem i wystudzić.Kasię dobrze utrzeć i dodawać powoli budyń.
Krok 3
Ciasto przełożyć połową kremu.Druga połowę wyłożyć na wierzch.Biszkopty maczać w alkoholu (dowolnym, ja używam raczej niskoprocentowych, np. likier kawowy, ale można użyć czystej wódki).Każdy biszkopt polać polewą, a na czubku położyć rodzynek.Dobrze schłodzić w lodówce. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej