
Składniki
1 szklanka
2 łyżki
6 sztuk
6 sztuk
0.5 szklanki
1 łyżeczka
200 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubić białka, dodać cukier. Do ubitej masy dodać żółtka, wymieszać, dodać kakao i kokos i na samym końcu mąkę i proszek do pieczenia.Piec 20 - 30 min. w prostokątnej blaszce (temp. 180 st.).
Krok 2
Budyń ugotować w mleku z cukrem i wystudzić.Kasię dobrze utrzeć i dodawać powoli budyń.
Krok 3
Ciasto przełożyć połową kremu.Druga połowę wyłożyć na wierzch.Biszkopty maczać w alkoholu (dowolnym, ja używam raczej niskoprocentowych, np. likier kawowy, ale można użyć czystej wódki).Każdy biszkopt polać polewą, a na czubku położyć rodzynek.Dobrze schłodzić w lodówce. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej