Pinxtos z konfiturą z czerwonej cebuli i Little Willies przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pinxtos z konfiturą z czerwonej cebuli i Little Willies

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

3 opakowania

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

10 sztuk

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posmaruj kromki ciabatty odrobiną oleju i smaż na grillu aż do zrumienienia. Pozostaw do ostygnięcia przed dalszym użyciem.

Krok 2

Obierz cebulę i pokrój ją w cienkie półpierścienie. Podsmaż cebulę w dwóch łyżkach oleju na małym ogniu, aż zmięknie. Dodaj ocet z cukrem (najlepiej brązowego) i pozostaw na wolnym ogniu, aby kompot się zredukował. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Krok 3

Usmaż Little Willies na dwóch łyżkach oleju, aż będą ładnie zrumienione. Pokrój Little Willies na ukośne plasterki.

Krok 4

Rozłóż kompot cebulowy na kromkach ciabatty. Dodaj pokrojone Little Willies i połóż na wierzch jagodę lub malinę. Przymocuj patyczkiem do tapas i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pinxtos z konfiturą z czerwonej cebuli i Little Willies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pinxtos z konfiturą z czerwonej cebuli i Little Willies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pinxtos z konfiturą z czerwonej cebuli i Little Willies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pinxtos z konfiturą z czerwonej cebuli i Little Willies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pinxtos z konfiturą z czerwonej cebuli i Little Willies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pinxtos z konfiturą z czerwonej cebuli i Little Willies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pinxtos z konfiturą z czerwonej cebuli i Little Willies - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pinxtos z konfiturą z czerwonej cebuli i Little Willies - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kąski na raz, dwa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pinxtos z konfiturą z czerwonej cebuli i Little WilliesPinxtos z konfiturą z czerwonej cebuli i Little Willies

Tapas – o tych hiszpańskich przekąskach słyszał chyba każdy miłośnik gotowania i fan kuchni śródziemnomorskiej. Co jednak kryje się pod nazwą pinxtos? Przepis instruuje, jak wykonać tę baskijską wersję poręcznych smakołyków. Jakie produkty powinny się w nich znaleźć? Tutaj dopuszczona jest pełna dowolność! Na początek proponujemy zapoznanie się z naszą kolorową propozycją na pinxtos z cebulą, w której nie zabraknie apetycznych kiełbasek wegetariańskich.

Dla kogo?

O spaghetti, paelli i wiejskiej sałatce prosto z Grecji wiesz już wszystko? Czas więc odkryć dania inspirowane intrygującą i bardzo smakowitą kuchnią baskijską – na pierwszy raz pinxtos z kiełbaskami wege sprawdzi się idealnie.

Na jaką okazję?

Nawet jeśli kolację jadasz w pojedynkę w domowym zaciszu, niech nie będzie ona nudna. Tego rodzaju przysmakami jak pinxtos z konfiturą z cebuli jednak żal się nie podzielić (i nie pochwalić!), więc zaproś przyjaciół i urządźcie sobie wieczór w południowym klimacie.

Czy wiesz, że?

Pinxtos i pinchos – oto dwie nazwy, pod którymi kryją się pyszne przekąski z Kraju Basków.

Dla urozmaicenia:

Podstawą pinxtos z konfiturą z czerwonej cebuli może być również świeża bagietka. Eksperymentuj ze swoimi ulubionymi rodzajami pieczywa.