Placek cygański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek cygański

Autor: Joanna Sz

ratingratingratingratingrating

2

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

500 gramów

1 łyżka

3 łyżki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę myjemy i kroimy w kosteczkę na oleju podsmażam paprykę wrzucam szynkę posypaną 3 łyżkami sosu do pieczeni Knorr wszystko podsmażam dodaję kukurydzę, fasolkę, groszek i ogórka pokrojonego w kosteczkę. Dolewam troszkę wody, przykrywam i gotuje na małym ogniu.

Krok 2

W między czasie przygotowuję placuszki według przepisu Fix Knorr Chrupiące placki ziemniaczane . Moim sekretem by placki były bardziej puszyste jest ubicie białka:)

Krok 3

Placuszki smażę z obu stron nakładam farsz do środka wierzch dekoruję różyczkami z ogórka i marchewki oraz śmietany. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej