Placek cygański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek cygański

Autor: Joanna Sz

ratingratingratingratingrating

2

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

500 gramów

1 łyżka

3 łyżki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę myjemy i kroimy w kosteczkę na oleju podsmażam paprykę wrzucam szynkę posypaną 3 łyżkami sosu do pieczeni Knorr wszystko podsmażam dodaję kukurydzę, fasolkę, groszek i ogórka pokrojonego w kosteczkę. Dolewam troszkę wody, przykrywam i gotuje na małym ogniu.

Krok 2

W między czasie przygotowuję placuszki według przepisu Fix Knorr Chrupiące placki ziemniaczane . Moim sekretem by placki były bardziej puszyste jest ubicie białka:)

Krok 3

Placuszki smażę z obu stron nakładam farsz do środka wierzch dekoruję różyczkami z ogórka i marchewki oraz śmietany. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej