Placek cygański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek cygański

Autor: Joanna Sz

ratingratingratingratingrating

2

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

500 gramów

1 łyżka

3 łyżki

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę myjemy i kroimy w kosteczkę na oleju podsmażam paprykę wrzucam szynkę posypaną 3 łyżkami sosu do pieczeni Knorr wszystko podsmażam dodaję kukurydzę, fasolkę, groszek i ogórka pokrojonego w kosteczkę. Dolewam troszkę wody, przykrywam i gotuje na małym ogniu.

Krok 2

W między czasie przygotowuję placuszki według przepisu Fix Knorr Chrupiące placki ziemniaczane . Moim sekretem by placki były bardziej puszyste jest ubicie białka:)

Krok 3

Placuszki smażę z obu stron nakładam farsz do środka wierzch dekoruję różyczkami z ogórka i marchewki oraz śmietany. Smacznego!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek cygański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej