Placek malinowy z galaretką

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

8

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

1 sztuka

masa:

3 opakowania

3 opakowania

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i wymieszane mąki z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Piec 25 minut w nagrzanym piekarniku 180 stopni.

Krok 3

Wystudzony biszkopt pokropić sokiem z cytryny wymieszanym z 1/3 szklanki wody i 2 łyżeczkami cukru.

Krok 4

Masa: 1 galaretkę malinową rozpuścić w 1 szklance wody i ostudzić. Ubić śmietanę i dodać tężejącą galaretkę.

Krok 5

Masę wymieszać z malinami i rozłożyć na upieczony biszkopt.

Krok 6

Na wierzch wylać 2 galaretki malinowe rozpuszczone w 2 szklankach wody ( lekko stężone ) i wstawić do lodówki na 2h.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek malinowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek malinowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek malinowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek malinowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek malinowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek malinowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek malinowy z galaretką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej